První návštěva gynekologa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393282 26.8.2018 19:58

Pěkný večer :)

Zítra jdu poprvé ke gynekologovi, tak bych se chtěla na co přibližně se bude ptát. Mám tendenci se u lékaře hrozně ztrapnit, o což zrovna nestojím, takže bych tam ráda šla připravená. Také mě zajímá, jak to je s pravidelnou menstruací. Bere se to jakože je každý měsíc přímo v ten den, kdy by měla přijít nebo se i za pravidelnou menstruaci bere třeba týdenní zpoždění? Menstruaci mám normálně každý měsíc, jen občas přijde o pár dní dříve a někdy zase později.

Dále bych se chtěla zeptat, to jde ale mimo jakoby mě, jen mě to zajímá... Pokud žena potratí, aniž by věděla, že je těhotná, pozná to doktor?

Děkuji za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar26.8.2018 20:06

    Myslím, že do +/- pár dnů je to OK, týden je už asi moc, ale na to se klidně zeptej doktora.
    Pokud je samovolný potrat v raném stádiu, neřekla bych, že je něco po čase poznat (pokud se to zdravotně nezkomplikuje). Dřív když nebyl ultrazvuk a spolehlivé jednoduché testy, samy ženy v prvním trimestru často nevěděly, jestli potratily nebo ne a neevidovalo se to.

  • HaSha26.8.2018 20:23

    Menstruaci je nejlépe si zapisovat, měli by se tě zeptat na datum poslední od kdy do kdy trvala... jeden cyklus se nemusí rovnat měsíc, lepší je počítat na dny od 1. dne menstruace... když ti to ale přibližně vychází, tak je to ok. Pokud ti bylo 15 bude se ptát, jestli si sexuálně aktivní a podle toho zvolí i vyšetření. Nejspíš ti i nechá prostor, jestli nemáš nějaké problémy, které bys chtěla probrat.
    K otázce potratu - mám kamarádku, která měla po menstruaci silné bolesti, na pohotovosti jí tvrdili, že jsou to jen "zaražené větry", pár dní nato jí gynekolog řekl, že byla těhotná a potratila :/ Takže zjistit to může, ale asi ne dlouho po potratu a musí problém hledat...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist