První krůčky...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #222042 29.5.2017 20:22

Holky, kdy začaly dělat vaše děti první krůčky? Naši malý je rok a měsíc a ne a ne se postavit na ty nohy, už se začínám bát, zda někdy začne... leze, sedí, klečí, ale na nohy nechce :'(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • moje dcera si zacala sama stoupat v 7 mesicich, chodit v 9. Kamaradky dcerka, ktera je jen tyden od moji, zacala sama chodit az v 16 mesicich. obe holky jsou zdrave, chytre, jen ta jeji neni takove trestidlo jako moje, je opatrnejsi.
    proste strucne a jasne: kazde dite ma svoje tempo. pokud vim, chuze se resi az v pripade, kdy nechodi v 18 mesicich (mozna to je i pozdeji, ale urcite ne driv), takze neboj, ona to driv nebo pozdeji zvladne!!

  • dancewomen29.5.2017 20:44

    Jej v roce nic neres,do 18m ma na chůzi čas!

  • Naše malá začala chodit kolem nábytku v 7,5měsíci a sama začala chodit v 11 měsících. Každé dítě je jiné a není dobré děti porovnávat, některé dřív chodí jiné dřív mluví. Mám kamarádku a její malá začala chodit až v 18 měsících.

  • Nas maly se poprvé postavil v 7,5mesicich,pak začal chodit kolem nábytku, v 10m se pouštěl a chtěl sám.v roce už chodil sam.o 2 měsíce starší syn od kamarádky se dlouho nechtěl postavit a pak se bál pustit. začal chodit až v 19m (byl o 2m předčasně narozeny, tak mu dávali ty 2m ještě čas, ale chodili průběžně na neurologii kvůli předčasnému porodu), ale zase uměl podstatně dřív mluvit i dlouhá slova a celkově je klidnější než moje trestidlo.

  • V teto fázi vývoje jsou rozdíly mezi dětmi poměrně velké. Moje starší dcerka začala chodit ve 13 měsících. Mladší v 10. Fáze lezení je velmi důležitá pro správný vývoj zad a břišních svalů. Pokud dítě dlouho leze, tak je to spíš lepší. Starší lezla jen chvilku, dlouho se jen plazila, a ještě nesymetricky. Má oslabenou břišní stěnu a záda nic moc. Mladší lezla dlouho, ač začala chodit dřív, a má záda jak Schwarzenegger.

  • Jedna dcerka se třeba postavila týden po prvních narozeninách, to se teprve i rozlezla po 4 a začala chodit těsně před rokem a půl (nezávisle na opoře, od 15ti měsíců s oporou, syn utekl roku a druhá dcerka se postavila v 11ti měsících a do 15m chodila, všichni byli v normě, i když starší v mezní a po pár měsících to člověk ani nepozná. Když leze po 4, je to super, má svůj čas ;-)

  • sisterrys29.5.2017 22:08

    Úplně první kroky udělal syn v 11 měsích. Jeden den udělal 3 a pak dva dny nic a pak zase pár kroků. Víc se začal rozcházet v roce a dvou týdnech.
    Malá má určitě čas, nechala bych jí vlastní tempo. Dítě by mělo začít chodit do 18 měsíců, takže času habaděj ;-)

  • Vůbec to neřte, každé dítě je uplně ORIGINÁL ale znám tyhle pocity protože po přečtení některých příspěvků jsem se také obávala že by naše malá neměla už v roce chodit. A měla 15měsíců, najednou se podtavila a odkráčela na dvůr za psem. Myslím si že jak vám začne běhat budete vzpomínat na to když jen lozilo.:-p Naše maláteď lítá tak že ji nemůžeme pomalu někdy ani doběhnout :-D a má 18měsíců. Držím palelečky;-)

  • Ona začně chodit,hlavně ji nepomáhej.Každé dítě je jiné.První dcera chodila v 11měs,druhá v 15měs. a třetí ve 13měs.Sestry syn chodil až v 18měs., ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist