První boty pro dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36841 9.4.2017 20:36

Holky, prosím poraďte kdy a jaké jste kupovaly první botičky pro děti. Malý se začal stavět kolem nábytku a máme doma plovoucí podlahy, tak bych mu chtěla koupit nějaké papučky. A pak od kdy jste začaly dávat botky do kočárku,atd. A jaké? Nechci mu ničit nožky, tak bych chtěla nějaké zdravé, dostatečně široké. Prosím i nějaké doporučení kde koupit. Děkuji.

Holky děkuju za odpovědi. Jít cestou BF a začít capáčkama byla i moje představa. Kdyby některá věděla kde koupit Kladno, Slaný eventuelně Praha 6,5 budu ráda. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ještě se říká, že nejlépe je volné noze bez botiček... ale jinak se taky chystáme vyrazit do obchodu pro kožené capáčky

  • Na doma bych mu koupila jen capáčky. Klasický boty až po tom, co začne sám chodit. Jestli chceš kupovat dostatečně široké a ohebné boty, zkus na fb stránky barefoot obuv nebo zdravé (ne)obouvání. Na každý tvar a šířku nohou sedí jiná značka. Ale záleží na tobě, jestli se přikloníš k BF nebo ke klasické (úzké, tvrdé, podpadkové) obuvi :-)

  • Já kupovala na první krůčky bačkůrky od http://www.hpcechtin.cz/
    a pak na další dle tvaru nožičky. Vždy se žirafou.
    Lehkou obuv. Dostatečně širokou. Ohebnou v podrážce, pevnou v patě (okolo paty) krytou špičku - protože při prvních krůčcích zakopávají.
    Do kočárku dle ročního období.
    Pokud to bylo v létě a ještě neťapali tak jen ponožtičky.
    Pak sandálky. Mladšímu pak pevné botičky - tím myslím uzavřené tzv. celoročky botičky - začal ťapat na podzim.

    Mam vrozené problémy nohou a vím, že musí být pevné tzn. opatek kolem paty a pružná podrážka tzn. že jdou jakoby vyždímat.
    Jinak mě pálí nohy. Mám problémy s klenbou.
    mili87 to není až tak doslovné co píšeš, že klasická obuv je pouze úzká, tvrdá, podpadková - netuším, kde jsi tento názor vzala.
    Možná tak klasická obuv od vietnamců nebo z Lidlu je taková.
    BF obuv není zase vhodná na pevný povrch (dlážba, beton, asfalt) a dle vlastních zkušeností vím jak na nesprávném povrchu dokáže ničit nohy.
    Dítě ti bohužel neřekne, že ho v této obuvy nožičky bolý.
    Když máš zdravé nožičky od narození, tak to v této obuvy nepocítíš.
    MichaelaZ Jinak záleží na výrobci obuvy - střihu a hlavně vybrat správnou obuv, kde prodává odborný personál, který ti dle tvaru nožičky, výšky klenby, šířky poradí a vybere správnou obuv.
    Zkus nadhodit odkud jsi určitě ti maminky poradí z vlastních zkušeností, kde se dobře nakupuje.

    Nohy máme jen jedny.
    A nosí nás celý život.

  • sisterrys9.4.2017 21:18

    Ahoj, malý obchází nábytek už dva měsíce. Taky jsem mu v nadšení chtěla hned něco kupovat. Určitě teď v začátku stačí jen capáčky, aby se v tom dobře lezlo i sedělo. My máme kožené taptapi. S prvními jsem byla moc spokojená, ale rychle z nich vyrostl, další velikost je mu zatím moc velká, takže je buď na boso (máme koberce a lino) a nebo má ponožky s protiskluzem (švagrová mi koupila takové, kde nejsou jen ty tečky, ale jsou tam gumové plošky a klouže to mnohem míň).
    Na opravdové boty čekám, až začne vyloženě chodit a zatím taky nevím, co vyberu. Asi na doma s pevnou patou a na nerovný povrch barefoot, pokud to peněženka dovolí.

  • Dcerka začala chodit uplne sama pred měsícem byl ji 1 rok. Koupila jsem ji papucky taky od zirafky i capacky na ven z kůže. Ted jí budou co nevidět male tak premyslim jestli musi mit jeste takové ty vyssi je kotnucku aby drželi hezky nozicku nebo uz ji muzu koupit nrjake treba adidasky ;-).

  • Veronika3210.4.2017 7:46

    Já kupovala na doma i na návštěvukožené capáčky-Capiky a spokojenost, kupuji i nadále

  • botičky potřebuje, až tráví většinu dne na nohou, takže ťapkání kolem nábytku na boty moc není, kožené capáčky na doma ok, na ven pořídit kotníčkové botky, které se dají ohýbat, lehce vyvýšené nebo s podpatkem a opatek kožený a ozkoušet prstem, že netlačí

  • my jsme kvalitní botičky koupili ve freeportu a jinak capáčky normálně na netu, nejznámější jsou capiki a ťapťapi, ty teda ve FP

  • No, my se teď chystáme kupovat a dost přemýšlím nad tím, že bych rovnou zkusila barefoot boty. Podle toho co jsem četla, tak prý pro dětskou nohu mohou být prospěšné. Hrozně se mi líbí jedny co mají tady https://www.littleshoes.cz/detske-boty/

  • Ahoj, na první botičky není potřeba spěchat :-) . Až když začne opravdu chodit, tak se mají botky koupit. Doma je to úplně zbytečné, tam jsem dceři žádné boty nikdy nedávala a na ven dostala první boty Protetika, které jsem objednala z https://www.kkboty.cz/prvni-boty/ a osvědčily se, tak jsem jí pak koupila ty stejné boty, jen o číslo větší :-) .

  • Kastylkova10.12.2021 18:36

    Holky prosím, kde nakupujete dětské botičky? Kam se podívat po kvalitě?

  • Holanovapetra14.12.2021 17:21

    Jak velké botičky? Já jsem teď narazila na obchod, kde mají opravdu krásné nejen botičky na děti, ale kompletně oblečení. Tedy ne jen na děti, ale i na dospělé.

  • Kastylkova16.12.2021 0:09

    Můžete mi prozradit na jaký obchod? Podívala bych se. A s kvalitou jste spokojená? S tím co jste tam kupovala, tak jste byla vždy spokojená?

  • Holanovapetra20.12.2021 12:59

    Dětské boty jsem vždy hodně vybírala u https://www.lunzo.cz/detske-2/ mají tam výběr hodně velikostí, takže jsem byl vždy hodně spokojená.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist