První botky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #178724 4.5.2019 19:38

Ahoj holky, tak Kačka začíná s prvními krůčky a proto se začínám poohlížet po botkách. Vím, že je ještě čas, ale ráda bych měla přehled ☺ nějaké rady a tipy? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • je to lepsi, zajit do obuvi (s detskou obuvi) a nechat si poradit. jedno dite ma uzkou nohu, jine vysoky nart, jine sirokou tlapku... jak pise Terryk - dobre je si asi jen rozmyslet jaky typ obouvani zvolite. tvrde pevne boty barefoot anebo kompromisni. me osobne pridou bf botky dost drahe a ne uplne barefoot - pokud maji boty podlepeny podrazkou. my volime pro deti boty s mekci podrazkou (daly by se nazvat kompromisni), ale na zimu treba tvrde trekovky a na doma, do skolky, skoly - capacky.
    ted nejmladsi dedil botky po sourozencich, tedy botky s tvrdou podrazkou (pegres - driv v bf variante ani nebyly, superfit - potrebujem uzsi boty - ted je ale vyber neskutecne vetsi), ale na vetsinu pohybu pres den ma od prvnich krucku stejne capacky s kozenou podrazkou, nebo jen ponozky. to same na zahradu, terasu. do mesta botky.

  • buccaneerka24.5.2019 20:27

    Mně fyzioterapeutka teď říkala, že na první krůčky jenom ty obyčejné papučky s volnou špičkou a malinkým podpatkem. Že prý do města na chodníky rozhodně ne Barefoot. A že příště se o tom pobavíme více, tak jsem zvědavá.

  • petulinkaa134.5.2019 22:54

    Nejlepší bude jít s malou do obuvi přímo a tam zkusit jaké ji sednou, zkusíte, poradi ti prodavačka (většinou mám dobrou zkušenost) nedám dopustit na Essi, Superfit, Peddy pro holky :-)

  • S malýma jsme přímo v obchodě nebyla. Objednala. Kožené capáčky fare. Meli a mají široké nožky, vysoký nárt, byly v tomto ohledu nejlepší.

  • terryk5.5.2019 8:05

    Obecně jsou dva směry, kterými se lze ubírat. Buď dítěti frknout pevnou botu nebo jít směrem barefoot. Já se vydala tím prvním. Jen s tím rozdílem, že na první krůčky (rozuměj asi čtvrt roku) jsem dítěti dala pouze capáčky. A to z toho důvodu, že se právě teprve učí chodit a pevná bota ho prostě nikdy nenaučí dobře používat chodidlo tím, že mu pevně fixuje kotník a podrážka je příliš tuhá. Navíc ta pevná fixace plus tuha podrážka způsobí to, že dítě chodí asi tak přirozeně jako astronaut po měsíci nebo lyžař v prezkacich. Problém je pro něj si stoupat ze sedu i ze čtyř, což dělá v tomhle věku často. Takže suma sumárum jsem pro, ať se dítě nejprve naučí technice chůze naboso a až bude suverennejsi, pak teprve dát boty. Pro ty je nejlepší skočit do specializované prodejny na dětskou obuv, kde ti s výběrem pomůže zkušený personál. Obecně platí, že bota by měla být lehká a podrážku bys měla relativně snadno ohnout, když ji stlacis mezi palcem a ukazováčkem. Moje děti mají superfity, které jsou tedy trošku tužší, ale hodně vydrží a jsou oproti jiným značkám lehoulinke. Zato dražší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist