První IVF

Otázku položila: Anonymní uživatelka #335122 5.12.2017 9:21

Tak jsem se konečně rozhoupala (po 4 letech nez úspěchu). Včera na první schůzce před IVF mi dr. tak nějak zrekapituloval to, co jsem si o IVF už načetla s tím, že mi upřesnil, za co se doplácí. Léky cca 3.000 Kč, pak ISCI, prodloužená kultivace, asistovaný hatching, mražení. Celkem asi 19.000 Kč. Nechali jste si udělat všechny tyto procedury? Nebo je něco zbytečné? Ptala jsem se na to, zda s naší diagnozou (špatné spermio) je toto všechno nezbytné, nedostalo se mi jednoznačné odpovědi (ani nemohlo, chápu, nelze nic předpokládat).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano meli jsme tohle plus jeste specielni kultivaci, aby se nenarusovali podminky kultivace, a spoustu dalsich veci. Uz bohuzel nepovzpominam. Stslo nas to 30000. Chteli jsme to nejlepsi, kdyz uz do toho jdeme tak vo nejvice zvysit sanci na uspech.

  • Kamkri5.12.2017 10:37

    Ahoj, my jsme měli všechny výsledky v pořádku. Každopádně jsme připláceli za prodlouženou kultivaci, ICSI a mražení 2 embryí, a zvažovali jsme i asistovaný hatching, ale embryoložka nám řekla, že pozná, zda je to nutné (provádí se až před transferem) a dá nám vědět - nakonec se neprováděl.
    Léky jsme platili jen cca 500,-, protože CAR při FN Olomouc má smlouvy s pojišťovnami, takže to šlo na pojišťovnu.
    Teď jsem v 6.měsíci :-). Držím palce, ať se zadaří i vám.

  • Léky jsou nutné (ty tři tisíce jsou dolní hranice, pokud budeš hůř reagovat, může to o 2-3tis.naskočit) a pokud je špatný spermio, dala bych určitě ICSI a také tu kultivaci. My to měli taky, ICSI, PK, za léky něco přes tři tisíce a šest za mražení, celkem jsme dali 25 tis. Jinak ten asistovaný hatching - záleží kolik ti je let, čím je žena starší, může být tvrdší obal vajíčka, mě je 30 a že to nebylo nutné. Ovšem po čtyřech letech snažení bych asi i ten AH pro jistotu zvolila. A jak moc je špatný spermiogram? Nám ještě nabízeli metodu MACS, snad to píšu správně. Prostě to znamená, že i když spermie vypadá na první pohled zdravá, není to tak. Má v sobě dírky, které se naplní a tyto nezdravé se pak pomocí magnetu odstraní pryč. Ale to sw myslím doporučuje, když je kritická hodnota špatné morfologie hlavičky. Nám to vyšlo i bez toho a manžel měl 90% španou morfologii hlavičky a jen jedno procento zdravých. Z 20 oplodněných nám zůstalo 8.

  • My poprvé měli "jen" ICSI na polovinu vajíček (spermiogram byl super), PK a pak jsme mrazili. Samozřejmě léky, ale měvyšly mě na moc, myslím 2-3 tisíce. Nevyšel bohužel ani ET ani jeden KET, takže tentokrát dáme navíc AH a ještě embryoglue.
    Ta celková cena se hodně odvíjí podle toho, kolik je vajíček a kolik toho budete mrazit, takže předem se to hodně blbě odhaduje.

  • Ahoj, my jsme měli ISCI a prodlouženou kultivaci, to nám doktor poradil jako "nutný" základ.. mražení pak platíš když ti zbydou oplodněná vajíčka po prvním pokusu, to dopředu nevíš kolik ti jich zůstane ale když zůstanou tak si je určitě zmraž ať pak na další (případné) pokusy nemusíš absolvovat to celé kolečko znovu... nám první pokus nevyšel, použili jsme pak dvě z těch zamražených a to už pak vyšlo :-) a co se týče Hatchingu, u prvního pokusu jsme ho nepoužili, u druhého se zmraženými jsme se domluvili že to necháme na zvážení embryologa jak se to bude vyvíjet, ale jedno vajíčko samo už před zavedením udělalo tu akci kterou by hatching udělal, takže to ani nebylo potřeba.. držím palce ať se vám zadaří, není to sice nic moc proces ale stojí to za to ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist