Průjem u 10 měsíčního chlapečka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #271722 23.6.2020 10:43

Ahoj, můj syn ma 4. den prujem nejspis. Neni kojeny, papa smeje se hraje si vse v poradku akora má 3-4x denne vodnatou stolici, bubla v plene a je do zluta s kousky, nez mu to začalo kakal 1x denne tuhou stolici. Poradite co s tim? Jak mu pomoci? K obedu davam ryzi mrkev, dopo banan, vynechala jsem jogurty, jinak ma umele mleko rano a vecer. Diky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zkusila bych dát probiotika nebo Enterol.
    a hlavně aby měl dostatečně tekutin.

  • Rýže, mrkev i banán jsou dietní jídla, takže to bych asi zachovala. Možná jenom nějaká střevní chřipka. Hlavně ať má dostatek tekutin a pokud to nepřejde, zašla bych pro jistotu zítra k lékaři.

  • Petrakim23.6.2020 11:52

    Moje dcerka na to často trpěla - stolice i brčálově zelené, nikdy nic nezjištěno (byla tedy kojená, v 10ti měsicích příkrmy). Možná mu rostou zoubky v dásni nebo má nějakou lehčí virozu, jak už tu zaznělo. ON Mudr možná vezme jen stěr, jestli tam něco není - u nás byl nález vždy negativní, tak jsem to přisuzovala zubům. I po vysazení mléčného z mé strany to měla stejné. Probiotika nám nic nezlepšila, ale zkusit je není špatné. Některé děti holt tím, jak rostou a seznamují se s okolím (třeba strká vše do pusy - těch breber je na všem dost), tak reagují i změnou stolice.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist