Prosím o vaší radu/názor

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394173 3.2.2019 11:24

Dobrý den holky,

prosím o vaši radu, názor na mou situaci.. je toho opravdu mnoho, co se dělo. Pokusím se to popsat co nejvystizneji.. několik let zpátky jsem se s našimi nepohodla. V afektu já odešla z domu, jelikož mě táta vyhodil. Oba jsme byli v sobě kvůli naprosté kravině a já v té době byla v pubertě. Asi tenkrát stacilo říct "probereme to v klidu doma.."
Vlastní rodiče mě od té doby nikdy nehledali, bylo jim jedno jak se mám či zda neco nepotřebuji. Takto nekolik let. Já díky prarodicum dodelala školy, mám vlastní byt, skvělou práci i manžela a snažíme se o prcka. Bohužel mi zemřela babička nedavno a problémy začaly. Měla napsanou závěť, kterou mi odkazuje movité věci a mojí matku vydeduje z důvodu nezájmu. (Roky se o ně také nezajímala nic i když na tom byla babička již zdravotně špatně ..) Ovšem to v závěti ničím nepodpořila a nyní se soudně snaží závěť zneplatnit..
Co se týče mě já před pár lety se s nimi snažila navázat kontakt. Párkrát i byla u nich na návštěvě ovsem vzdy to bylo špatné.. Roky zpětně člověk nenahradí a já si tam připadala nechtena. Oni nikdy za mnou nepřijeli ani do nemocnice. Tak jsem přerušila kontakt.
Dokonce přišla žaloba k soudu a tedy hodlá bojovat o peníze i když ji vydedila závěť nerespektuje. Já jsem reagovala na žalobu jakožto účastnice také nelíbí se mi že nerespektuje poslední přání zesnulého notabene když se o ně nezajimala a radne vylicila její nezájem vůči prarodicum i v době kdy pomoc potřebovali.. zřejmě moje vyjádření dostali a přišla mi sms : že je na tom zdravotně špatně a že potřebuje mojí pomoc v domácnosti tak 2x měsíčně." žádné děkuji, prosím nic ! A už vůbec nemluvím o tom, že když se přeci neco děje zavolám a řeším. A ne skrz sms. To mi připadá jak kdyby si to chtěla vytisknout a následně použít u soudu, který nás čeká.
I přesto to ve mě někde hloda.. také byste pretrhaly vztahy ? Doufám že dělám dobře.
Děkuji moc za vas názor

* žije ve společné domácnosti s otcem a sestrou, kteří jistě pomáhají..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že najlepšie by bolo poradiť sa s právnikom, ako v takomto prípade postupovať, ako reagovať na takú správu. Hlavne je podstatné, či tie problémy naozaj má...

  • piprdka3.2.2019 13:13

    Vase matka je po babičce nepominutelnym dedicem, pokud ji babička nevydedila za svého života, tak ma právo na dedicky podil. Jinak na smsku bych asi nereagovala, pripadne bych následně u soudu rekla, ze jsem mela v te době rozbity displej na mobilu, takze smsky nesly číst, ale hovor přijmout sel, ale bohužel nikdo nezavolal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist