Prohlaseni k narození dítěte

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 15.8.2011 8:57

Holky když vypisujete tento papír PROHLÁŠENÍ K NAROZENÍ DÍTĚTE, který jsem dostala na gyndě a mám to mít nachystané do porodnice, tak tam se píše jenom jmého kluka i holky nebo tam musí být i příjmení??? A co když mi to otec nepodepíše jak by se to resilo v porodnici??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jessi, pokud budeš uvádět do rodného listu tatínka, což předpokládám, že budeš, měli byste mít sebou do porodnice kromě tohoto prohlášení, kde stačí vyplnit křestní jména (příjmení dostane v tomto případě dítě automaticky po matce) i Uznání otcovství, alespoň po nás ho bezpodmínečně chtěli. Pro něj musíte oba na matriku s op a rodnými listy, kde partner podepisuje, že uznává, že je otcem a na tom to formuláři se vyplňuje i příjmení, na kterém jste se oba shodli. Stále je tato otázka u vás nevyřešena?

  • Ahoj, musí tam být uvedeno jméno holky i kluka, příjmení se tam nepíše, jenom nahoře u rodičů. Vzadu bys měla mít nějaké pokyny. Pokud nejste manželé a každý se jmenujete jinak, a chtěla bys jméno po tatínkovi, tak musíte mít ještě papír z matriky, jinak dají příjmení automaticky po tobě. Jak se to řeší pokud to tatínek nepodepíše, to fakt netuším, ale beze jména určitě mimčo zůstat nemůže, takže by ti ho asi normálně zapsali.

  • když nebudeš mít podepsaný papír z matriky, tak si vybíráš jméno a příjmení bude mít automaticky po tobě. Mě ex odmítl cokoliv podepsat před porodem (taky kvůli neshodě s příjmením-já chtěla svoje, on taky). v nemocnici jsem tudíž otce nehlásila a když jsem si šla pro rodný list, otec v něm zapsaný nebyl. To se ale dá bezproblémů kdykoliv doplnit, stačí jen zajít na matriku a souhlasit se zapsáním jako otec. U nás to dal ex k soudu, nakonec se tam teda nechal zapsat, ale se změnou příjmení nepochodil.
    Pokud máte nějaké problémy, nevhej svoje příjmení, opravdu je to pro tebe to nejsnazší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist