Prodej domu a zároveň koupě bytu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #326000 4.6.2023 17:16

Ahoj, je tu někdo, kdo řešil, jak probíhá prodej domu a zároveň koupě bytu? Co vše se musí pořešit a zjistit? Bude nám skoro 40.
Chápu, že se asi musí nejdřív zjistit, za kolik reálně jde prodat stávající nemovitost, přitom mít zhruba zjištěno, za kolik se prodávají byty v lokalitě, kde chci koupit, v případě že by prodej nepokryl tu cenu, tak asi do banky a pořešit případně hypo?
Jak se to dělá, když by člověk udělal nejraději přesun zároveň - někde se bydlet musí, to co bychom prodávali, je dům, takže nepřipadá moc v úvahu, že by to chtěl koupit někdo, kdo by to chtěl pronajímat a nechat nás tam jako nájemníky do doby, než koupíme nový byt.
Máte někdo zkušenost? A jak to probíhalo? Díky za tipy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dá se to udělat smlouvou o smlouvě budoucí. s budoucím majitelem si domluvit vystěhování až např za 2 měsíce apod.
    my prodávali byt a kupovali nový. majitel nového nám zaplatil, my jsme zaplatili nový+úvěr z banky, a stehovali jsme se až za 3 měsíce po rekonstrukci.

  • ivetkaprochazkova28.8.2023 18:36

    Jak tady už někdo jednou psal tak taková https://www.drevenicekrenek.cz/ stavba roubenek sice přijde na nižší peníze, ale to jen a pouze za předpokladu že zrovna stejně jako třeba v roce 21 nejsou momentálně dražší náklady na dřevo. Tehdy se vlastně ta stavba nemohla vyplatit, nemám pravdu?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist