Prodej auta do zahraničí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #366444 4.10.2016 21:37

Ahojky,má někdo prosím zkušenost s prodejem auta do zahraničí? Ptám se tady,protože tady se vždycky dozvím co potřebuju,líp než někde jinde na netu.
Prodáváme auto a ozval se nám chlap z Norska. Jenže my s přítelem se anglicky nedomluvíme,tak nám chlap píše maily přeložený v nějakým překladači a pár věcí jsme z toho moc nepochopili..zkopíruju to a budu ráda za vaše postřehy,protože to docela spěchá :) Zároveň se chci zeptat na co bychom si měli dát hlavně pozor,při prodeji auta do zahraničí. Smlouvu máme normálně naši českou,klasickou. Teda zatím návrh smlouvy.
KOPIE mailu: "Dobrý den, budu provést platbu co nejdříve, budu vás informovat, jakmile platby jako byla provedena. Budu zahrnout platby, poplatek za dopravní agenta dopravní obslužnost, kdo přijde do vašeho adresu pro příjem na vozidla.

Snažil jsem se zaplatit on-line přímo na dopravní společnosti, ale obdrží platbu až poté, co jejich služba byla rezervovat, aby se zabránilo zpoždění a pracovní přetížení závazku. Nechci, aby odložit tento nákup, protože nejsem si jistý, že můžete najít další vozidla v krátkém časovém období, a cenu kterou jsou ochotni prodat.tak jsem se pokračovat a provést platbu za povinnost, aby se zabránilo vás prodávat jinému zájemci.Budu platit celkem nákladů Vozidla na váš Bankovní účet pomocí EU o přeshraniční bankovní převod servis s přepravní poplatek.

Jakmile dopravce agent přijet přijímat vozidla s potřebnými dokumenty a plnou moc,prosím, na můj pokyn, zaplatit agenta přepravce, poplatek dopravce, který byl zahrnut.

Budu platit celkem 79,000 CZK (€ 2,922.39) + 15,665.90 CZK (€ 580) (doprava za poplatek),záverecný celkem= 94,665.90 CZK ( € 3,502.39)
Budu potrebovat vaše povolení pokracovat s placením."

Jestli jsem to dobře pochopila,tak ten poplatek co nám pošle,15665,je poplatek za "agenta",který přijede,auto si odveze a já mu předám všechny potřebné dokumenty? A nic víc? Na co si dát pozor? Budeme takhle auto prodávat poprvé,a tady vždycky najdu dobrý rady,tak snad i na tohle. Mám z toho trochu nervy aby se na něco nezapomnělo :)

  • 05.10.2016 19:46:28 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist