Prochazka s mimkem v kocarku ve 12ti letech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409860 3.7.2019 10:18

Dobry den, mame 1 mesicni miminko. Moje dcera ktere je 12 me poprosila jestli by ho nemohla vzit na prochazku s kocarkem. Dcera vypada na 15 a chovani ma tak na 14, myslite ze bych mohla nase miminko sverit dceri?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No to musite vedet vy-jak se dcera k miminku chova doma, jestli ho bere na ruce, prebaluje, krmi (ale asi kojite)... Nebo jestli si ho nevsima a nema o nej zajem... Mozna bych na prvni prochazku sla s ni, zvlast pomoct nebo poradit s manipulaci s kocarkem na prekazkach - chodnik, prechod, kopec, schody..

  • interstellar3.7.2019 16:57

    Ve dvanácti jsem hlídala mimibratránka na plný úvazek a přežil to :-D. Dřív to bývalo naprosto normální.

  • tak to musíte vědět vy, jak je vaše dcera samostatná a zodpovědná. Já třeba v 8 letech šla ukázat bráchu v kočárku až do své bývalé školky :-D takže to vám tu někdo těžko poradí..navíc každý to má jinak, mě nikdy nenapadlo, že by bylo nějak nebezpečný půjčit kočárek babičce .dítě z kočáru asi nevyklopí, když bude řvát, tak s ním přijede abych ho nakojila..ale někdo z toho má strach. tak musíte podle sebe..

  • Ja mam problem sverit kocarek babicce, natoz tak mlademu diteti. Ono jde asi spis o vas vnitrni pocit, pokud dceri duverujete a necitite se z toho nejak spatne, asi bych nevahala. Pokud tam nejaky kousek co vas hloda je, bezte nejdriv s ni a pak uvidite :-)

  • Prvni dcerku jsem mela problem pujcovat do kocarku i moji mamce (ale jeji zdravotní stav je kolisavy, trpi depresemi, casto se ji tocivala hlava...). Ale cekam druhe a uz ted vím, ze ho pujcim komukoliv:-D dokonce uz ted vyzvydam kdo z pribuznych ci znamych by chtel po porodu vozit.
    Ve 12ti letech uz bych dítě v kocarku sverila. Samozrejme zalezi, zda se na ni muzes spolehnout. Ale jinak si myslím, ze vekove na to má. V případě problemu prijde preci zpet domu nebo zavola mobilem.

  • sono23.7.2019 17:33

    Fu, neviem, to je fakt na tebe, aká je dcéra. Musí byť maximálne zodpovedná.

  • já bych nejdříve šla s dcerou jen tak vedle a pozorovala ji a podle toho jak to šlo ,bych taky rozhodla....

  • sisterrys3.7.2019 21:24

    Mám taky o 12 let mladší ségru a hlídala jsem běžně. Nepamatuji si, jestli jako mimčo, ale od roka jsem s ní chodila na hodinu na procházku s kočárem poměrně často. Mamka byla ráda, že si mohla doma něco udělat.
    Zvážila bych ale určitě to, jak je dcera zodpovědná a jestli se na dá spolehnout.

  • elimienka4.7.2019 7:22

    Já jsem bratra vozila sama ( v okruhu asi 200 m od domu), když mi bylo 8 let 😊 žijeme na vesnici, tak se to dalo ;-) Opravdu záleží na tom, jak to posoudíte vy, znáte dceru nejlépe. Ze začátku bych šla s ní, pak ji nechala chvilku sama a postupně dobu prodlužovala.Může být neustále na mobilu, kdyby se něco dělo. Ve městě bych to ale nezkoušela vůbec, nevíte, koho mohou potkat 8-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist