Proc se cyklisti chovaji jako uplni debilove?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #402418 7.8.2020 14:42

Ahoj. Vim ze to neni nejlepsi misto, ale... Proc se vetsina cyklistu chova jako absolutni trotli? Momentalne mam za sebou zazitek kdy jsem dostala od chlapa na kole vynadano za to ze sem si na nej dovolila zatroubit, kdyz mi na kruhovem objezdu vletel pred auto.. krom toho me na tom kruhaci jeste zablokoval, kdyz si na me vyleval zlost a jecel. Privadel tim do nebezpeci sebe i me s malym ditetem v aute. Nebyt toho ze jsem zena by me asi z toho auta i sel vyrvat.
Proc se cyklisti chovaji jako ko*oti? Vim ze to tak je i s ridici aut, ale neni pak cemu se divit kdyz se chovaji takhle..
Proc (a pokud je tu nejaka zaryta cyklistka budu rada za vysvetleni) maji potrebu jet po hlavni silnici kdyz hned vedle vede cyklestezka? Proč..
Jindy bych to asi nechala plavat a jen bych si zanadavala, ale byla jsem dneska pak rada ze jsem vubec dojela na misto kam sem jela. Klepala sem se z toho jako blazen.
Nedavno sem si taky vyslechla jaka jsem ,,pi..,, ze jsem si dovolila zatroubit na cyklisty kteri jeli mimo stezku po ceste a ohrozovali tak sebe a i nas v aute v neprehlednem useku mimo obec kde jsme byli nuceni brzdit, aby se nikomu nic nestalo.. uz tohi zacinam mit plne zuby a nesnaset kazde kolo ktere jede kolem. I ty normalni a nevinne.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik7.8.2020 15:24

    Nejde o cyklistu či řidiče. Prostě je to o člověku. Lidé v dnešní době jsou sobci a hledí pouze sami na sebe. Nedodržují pravidla a tím ohrožují ostatní a sami sebe. I děti jsou tak vychovávané. Přeci jen za komunistů byli učeni pomáhat starším, pustit starší lidi sednout. Je to smutné, jak dnešní doba upadá.

  • Odpovím ti zcela jasně, je v tom několik problémů, jsou cyklisti co jezdí po silnici neb trénují na závody, ty jsou v poho neb jezdí svižně a umí se chovat i když jedou v houfu ve dvou vedle sebe, a někdo to samo sebou vidí a hned takto jede v pohodě ve dvou vedle sebe a ty se za nimi poser, jenže oni by i uhli za zařadili se za sebe jenže čím novější auto tím je tišší a tedy ani neví že jedeš za nimi a když na takové zatroubíš velmi riskuješ že se leknou a skončí tobě pod autem a ty z toho budeš mít akorát velké problémy. To co se ti dnes stalo se nestává tak běžně ale určitě být to naopak tak on by se za tím volantem postaral ještě více, dost cyklistů si neuvědomují jak se chovat na silnici i když sami řídí auta. Ono dnes bezohlednost vládne světem, neb já a nic více není. Ale ty k nim musíš být také ohleduplná neb pokud jedou po silnici, jsou regulérními účastníky silničního provozu.
    pokud jedou v nepřehledném úeku, tak se chovej stejně jako by před tebou jel traktor a den nohu z plynu, kam nevidím tam nejedu a nespěchej až je budeš moci předjet tak je předjeď a proč nejezdí po cyklostezkách? No tak jako maminka by si to měla snad vědět, neboť právě cyklostezky jsou nejvíce vyhledávané maminkami s kočárky, dětmi na bruslích a v neposlední řadě pejskaři a v tom případě je mnohem bezpečnější jet po silnici. Takže ono to až zas tak o těch cyklistech také není. Inu vše souvisí se vším.

  • No, cyklisti obvykle jedou po silnici buď proto, že jim nevyhovuje, nenapojuje se nájezd na cyklostezku, že je cyklostezka v hrozném stavu (třeba nahrnutý bordel ze silnice nebo prostě jiné vady) a pak taky proto, že se na cyklostezce může motat spousta lidí, u nás je třeba cyklostezka a chodník. A kde jdou chodci? Na hladké cyklostezce a ne po chodníku z dkaždic, není to nijak oddělené, takže cyklista jede raději na silnici, kde může jet rychle, protože tam není takové nebezpečí, že se mu někdo pod to kolo přimotá.

  • Nejet po cyklostezce by mělo být pokutováno. Máme je krásné... Ale teď jsem jela po hlavní na kole, cyklostezka nebyla a řidič mi vjel z vedlejší přímo do dráhy... i řidiči jsou hrozní vůči cyklystum...

  • To že vede stezka kolem silnice je super, ale je obvykle součástí chodniku a pak je to na prd. Navíc ve chvíli, kdy se kříží stezka se silnicí a není tam přejezd pro cyklistu, tak by cyklista musel sesednout z kola převézt kolo pěšky a pak nasednout (tolik zakon). Kvalita většiny stezek nic moc, navíc se na nich, pokud jsou kvalitní, pohybují bruslari, a to je pak trprve o zabavu postarano. A to nemluvím o chodcich se psem na vodítku nebo i bez něj.
    Chyba je na všech stranach-u chodců,cyklistů i řidičů. Jak se spousta ridicu chová k cyklistum je mnohdy kapitola sama pro sebe. A to, že spousta řidičů ignoruje, že někde jede cyklista a i kdyz ma prednost tak se mu tam nacpou, jen aby ho pak nemuseli předjíždět je fakt. Pokud můžu, jezdím po stezkách, ale mnohdy je to mazec-chodci,bruslari... to pak je opravdu na te dilnici brzpecneji, hlavne pokzd se potrebuji dostat rychle z mista A do mista B. Protože na stezce se ne vzdy citim jednoznacne lepe. A ano, někteří cyklistu se chovají jako hovada, ale to se dá stejnou měrou říct i o řídicích.
    Z vámi popsaného navíc nevyplývá jaká ta situace reálné byla a zda i na vaši straně nemohla být chyba.

  • eliskao7.8.2020 17:17

    Já musím říct, že letos mám jako řidička z většiny štěstí na skutečně slušné cyklisty. A myslím, že potíž je spíš v lidech - stejně jako potkáte vola na kole, tak i v autě nebo jako chodce na chodníku. Já jediné co nemám ráda a skutečně z toho šílím, je to, když mi cyklista vjede na kole na přechod pro chodce. To beru jako jeden z velkých problémů, a dávám veliký pozor na lidi s kolem v okolí přechodů. Bohužel těch co sesednou a přejdou, nikoliv přejedou je stále minimum.

  • A moje zkušenost zase je že řidiči auta :-ose chovají špatně k cyklistům nedávají přednost tam kde by měli. Asi si neuvědomuješ že co pro tebe znamená poškrábaný plech, pro cyklistu může být ohrožení života. Chtělo by to více tolerance!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist