Problémy ve vztahu

Otázku položila: Sarah14 11.3.2013 15:11

Nějak nevím, co mám dělat, do MS zbývají čtyři dny, já doufám, že nedorazí a že se konečně zadaří a do toho všeho minulý týden začala maxikrize našeho vztahu, nejsem si vůbec jistá, jeslti to ustojíme.
Přítel dostal zakázku, která se musí udělat do konce března. Znamená to tedy, že každé ráno odchází v šest hodin a vrací se domů v půl sedmé večer, včetně sobot a nedělí. Mně je strašně smutno, ale snažím se to chápat, prostě je to potřeba udělat. Co ale nechápu je, že se ke mně chová úplně jinak, jakoby jeho city totálně ochladly. Ani mě pomalu nepohladí, neobejme, prostě nic, vůbec si nepovídáme, nevyprávíme si, jaký byl den, prostě nic. Spíš se jen dohadujeme. A den ode dne je to horší. Mimo to má každé pondělí, středu a sobotu večer trénink fotbalu, takže tam samozřejmě chodí. V úterý a ve čtvrtek, kdy je náhodou doma, tak mi usíná na klíně už s úvodníma titulkama Ordinace v růžové zahradě. V pátek to došlo dokonce tak daleko, že si začal balit věci, že odchází. Pak tedy přestal a jel nakoupit něco k večeři, udělali jsme si hezký večer, tedy jen do momentu, kdy mu kluci zavolali, ať jde za nima na pivo. Během vteřiny byl pryč. Já to samozřejmě vnímám tak, že je radši jinde než se mnou, že mě skoro vůbec nevídá a ještě jde radši za nima. Čím víc to řeším, tím je to horší. Ale já si nemůžu pomoct, občas se i rozbrečím. Už mi ani neříká, že mě miluje, nebo že mě má rád. Prostě nevím. Vím, že je ta práce hodně fyzicky náročná, ale to přeci není důvod, aby mě přestal mít rád. A to jsme pátek před tím byli na vyšetření spermiogramu a on stále básnil o mimču a teď takováto otočka. Vůbec tomu nerozumím a bojím se, co bude dál. Holky, co mám dělat?

Tak holčičky moje, moc vám chci všem poděkovat za podporu a rady, podržely jste mě, když jsem to nejvíc potřebovala. Krize se trošku zmírnila a dokonce to malinkatou chvilku vypadalo i tak, že by to zase mohlo být hezké. Ale spíš to byl takový ten pověstný klid před bouří. Dnes mi přišla sms s tím, že se večer zabalí a odejde. Přesně jak se balil v pátek před týdnem. Už to prostě nezvládám. Nemůžu zastavit pláč a jemu je všechno jedno, tomu, který se mnou chtěl mimčo, tomu, se kterým už toho máme tolik za sebou, že jsem si myslela, že už nás nemůže nic ohrozit. A pořád ještě nevím, co se děje, proč se to všechno stalo. Holky, ještě jednou vám moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud by se ti tento cyklus nepodařilo otěhotnět, tak bych asi veškerý snahy pozastavila, dokud se váš vztah neurovná. Není nic horšího než být těhotná a do toho mít nerva kvůli chlapovi. Zkus mu dát do konce toho března čas, nechej ho, ať pracuje jak potřebuje a uvidíš, jaký to bude, až ta zakázka skončí. Kdyby to lepší nebylo, tak se začni soustředit víc na sebe, začni si taky užívat a bavit se, klidně dlouho do noci, hlavně neseď doma a nečekej na něj se založenýma rukama, až se vrátí.

  • Může to být opravdu jen přepracováním. Manžel byl taky ztahanej z práce, tvářil se nevrle, akorát najíst, chvíli kouknout na něco v televizi a spát. Další den znovu... Byla jsem z toho taky špatná - snažila se zjistit, co mu je, jestli je na mě naštvanej.... Čím víc jsem do toho ryla, tím to bylo horší. Když to shrnu: byl unavenej z práce, pořád mu ta práce šrotovala v hlavě a jediný co mu pomáhalo se "odreagovat" bylo tupé zírání na tv, kterou stejně nevnímal. A já místo toho abych to pochopila, tak jsem se snažila zjistit co mu je - tzn. přidávala jsem mu akorát další starosti a tím víc byl nevrlej. (no jo typická ženská) Takže já bych to viděla na to, že má v hlavě přetíženo prací a pomáhá mu ten sport a "chlapské klábosení u piva". Počkej do konce zakázky a uvidíš že bude líp.

  • Ahoj, mám doma to samé.. Od 6 rána je pryč, do 6 večera.. Od pondělí do pátku.. Ted měl mít volný víkend ale místo toho aby ho trávil semnou a mimčem, šel na celý den pryč oba dva dny.. Z toho v sobotu přišel na hodinu domů a pak šel do půlnoci na pivo.. Ach jo nevím co ti poradit, Tvůj aspon chodí že musí, můj chodí i dobrovolně.. Ikdyž teda s tím pivem že tě nechal samotnou by se mi taky nelíbilo, ted jsem to taky zažívala. Asi to nechápou nebo nevím :(

  • Ahojíky, ani nevím co poradit. Je potřeba si to vyříkat, aby si mu řekla své pocity a on zase ty své...ale jen mě napadá, když taková najednou otočka....je opravdu pořád pracovně pryč? nebude v tom někdo jiný? Mám něco podobného za sebou, můj manžel taky pořád v práci, domů chodil někdy i k 22hod, jak je unavený, navíc jsme se snažili o mimi a byl furt unavený a pak jsem se dověděla, že mě podvání s mojí kamarádkou.....byl to šok.......třeba v tom nic nebude, jen jak se říká...důvěřuj ale prověřuj. Já slepě věřila a dodnes toho lituji.

  • dzusinka11.3.2013 18:07

    To znám, přítel to má taky tak. On má prostě tak moc práce, že pak uvítá každou příležitost se zrelaxovat. Vztah je, přiznejme si to, taky dost práce a on na to prostě nemá prostor. Je to těžké, ale zkus to vidět z této stránky. On to vážně nemyslí jako útok na tebe, jen prostě je tak vyflusnutý, že na to nemá prostor. To ale neznamená, že bys mu neměla říct, jak se cítíš. Určitě si s ním o tom promluv, zeptej se ho, jak můžeš pomoct, vysvětli mu, jak se cítíš a že tě to ovlivňuje... Rozhodně na něj ale neútoč, není schopný sám od sebe pochopit, že to máš s ním teď těžké.

  • Ahoj, skoro to samé mám doma a bude hůř během 3 týdnů. Asi jediné co ti poradím, tak bud trpělivá a chápající. Ten chlap je utahaný za celý den z práce a poslední co potřebuje, je doma nas... partnerka a hromada výčitek. Asi i proto ty "útěky". Koníčky a pivko s kamarády slouží jako odreagování a přijde na jiné myšlenky? Ty by si s ním na to pivo nemohla jít? Ber to tak, že chlapi jsou neuvěřitelně jednodušší tvorové;-)

  • Já si myslim, že by hodně pomohlo kdyby jsi doma na něj nečekala a začala se bavit. Vždyť nemusíš ve skutečnosti, ale nějak si zařiď, že až budeš vedět, že je doma, tak schválně přijď pozdě. A nevyptávej se ho chvilku na nic, jen si další den třeba sedni doma s vínečekem a směj se a pak jdi cvičit a taky nemusí vědět, kam chodiš. A jeden večer bych přišla hodně pozdě, začala se pak svlékat v ložnici, aby viděl že máš na sobě třeba nějaké úplně nové prádlo ...........pokud se začne zajímat kde jsi byla atd......tak máš vyhráno a je jasný, že nejspíš nikoho nemá. Zkus to mě tohle zabaralo......taky jsme měli takovu menší krizi.......naštěstí byla pracovní a nebyla v tom jiná :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist