Problémy s usínáním

Otázku položila: Bývalá uživatelka #6148 12.1.2017 15:02

Čau holky, poraďte mi, co s tim mým koněm.
Nemůže spát. Respektive usnout, ráno abych ho párem volů tahala z postele do práce (neni to dítě, ale chlap). Je to tak, že poslední asi... 6 měsíců proste v 11 zalehnem a on usne někdy v 1, někdy ve 2, někdy ve 4. Já spim do deseti sekund, takže to zbnám jen z vyprávění, ale faktem je, že když se vzbudim v noci na wc, tak ho fakt vidim, jak lezi a ciha do stropu, nebo hraje hry na mobilu.
Fakt nevim, co s nim, k doktorovi samozrejme nechce, koupila jsem mu Hypnox forte, to taky brat nechce - má smůlu, už se na ty olympijsky kruhy pod ocima dívat nemůžu - budu mu to rvát násilím. Zkoušeli jsme i Himalájský bylinkový čaj na spaní, já jen sem ho dipila byla sem kaput a on oči jak zarovky..!

Nemáte zkušenost? Jinak práci neměnil, hodně cvičí teda což by podle mě mohlo bejt taky na škodu, nicméně já chodím 3x týdně s ním a spíš mě to vyčerpá než nabudí, práci má pohodovou, stresař neni, spíš naopak salámista.. A je fuuurt strasne na vsechno unavenej, ale spat to neee..

Dík!

  • 14.01.2017 11:42:30 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jakou máte tmu v ložnici? Měla by být co největší. Nebo zkusit masku na spaní. Pak se taky doporučuje právě nečučet do mobilu nebo počítače nějakou tu hodinku před spaním.

  • Ono to může být hlavně o te spánkové hygieně. Moc rušivých podnětů před spaním a pak nemůže usnout, a když nemůže usnout, tak je na mobilu, tím pádem další rušivý element na spanek, protože vyzařuje světlo a tím pádem navozuje dojem, že je den. Taky pokud se přes den víc povaluje, nemusí být unavený a nechce se mu tak spát. Cvičení by nemělo být před spaním, protože nabudi tělo.
    Je škoda, že s tím sám nechce dělat. Já to mám obdobně jako ty - lehnu a spím, manžel má přehozený režim, protože pracuje hodně na nočních a ten je vzhůru taky do 2h do rána, e nemuze usnout. Kolega v práci měl obdobný problém jako tvůj manžel a šel s tím k lékaři, protože žádný volně prodejný přípravek na něho nezabiral.
    V ložnici by neměla být puštěný TV, ani nic, kromě max relaxační uklidňující hudby. Usínání u TV je taky nešvar.

  • Kdyz obcas i pres unavu nemuzu usnout, pustim si do sluchatek audioknihu a za chvili spim :-) Pomuze mi to vypnout mozek a premysleni o vsem moznem.

  • babillage12.1.2017 16:02

    Stotoznuji se s vyse uvedenymi nazory o rus. elementech, vecernim cviceni, TV nebo mobilu pred spanim.
    Me bylo doporuceno nainstalovat do mobilu i PC
    https://justgetflux.com/
    meni to svetlo podle casu, snizuje modre zareni, ktere nabuzuje.
    A pak jeste tento doplnek
    https://www.prozdravi.cz/melatonin-mucenka-80-tbl-20-tbl-zdarma.html

  • holky toho napsaly dost. pokud nepomůže nic z toho, zkusila bych i návštěvu dr. jestli nemá třeba nemocnou štítnou žlázu

  • gimi12.1.2017 20:24

    Vyzkoušej nějaký levandulový olej, klidně manžela i natři /namasíruj a jestli ani toto nezabere, tak rajský plyn :-D

  • já jen doplním, že při cvičení by měl spát 8 hodin, aby se svaly stihly zregenerovat, jinak zatěžuje organismus a může chytit zánět, být nemocný nebo si i zadělat na tady těchto spánkových deprivacích...;) rad je hodně, chce to vyzkoušet a hlavně režim, chodit spát ve stejnou dobu, žádné rušení apod...časem ho to může stát nějakou hodně nepříjemnou nemoc...třeba těžký zápal plic nebo těžká chřipka apod...z čeho se mu bude těžko vyhrabávat...moje mamka si nedá říct, tak jednou za dva roky vždy skončí v nemocnici s totálním vyčerpáním organismu...naposledy na infekčním...;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist