Problémy s přítelem - "pauza"

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39735 1.1.2012 11:22

A jsem tady zas se svým trápením...
Přítel přišel po 3 letech s tím, že chce pauzu. Hádali jsme se, hodně, já ho také měla občas plné zuby, někdy jsem byla tak zoufalá, že jsem také přemýšlela o pauze, ale nikdy jsem to nedotáhla do konce, protože jsem si vždycky říkala, že to nebudu takhle kazit, že to zkusím "normálním" způsobem.. On byl vždycky proti pauze, říkal, že tento způsob řešení problémů nechápe. A teď, minulý týden, po hádce přišel s tím, že tu pauzu chce. Že mě miluje, ale něco se v něm změnilo a on chce přijít na to co. Nechce být v kontaktu, nechce mě vidět. Chce být prý bez mého ovlivňování. Moc rád prý vzpomíná na ty chvíle, kdy když byl pryč na pracovní cestě, plakal, jak jsem mu chyběla. Chce to prý zpátky.

Co si o tom myslíte vy, holky? Já celý týden brečím, jsem strašně nešťastná, ta nejistota mě zabíjí. A to mi tenhle týden nastává zkouškové. Jestli se nezcvoknu, bude to zázrak.
Měli jste někdy s partnerem "pauzu"? Nebo vypadalo to u vás někdy na rozchod, ale urovnalo se to?

Strašně moc děkuji za každé přečtení, za každý napsaný řádek. Cením si toho.
A krásný nový rok Vám přeji. I když smutně.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    asi si myslím, že není co poradit, buď se k tobě vrátí a nebo ne - je to asi tvrdé, ale je to tak...
    Ty se hlavně snaž uklidnit, nepiš mu atd - mohla by si to tím akorát ještě víc pokazit.
    Jestli řekl, že tě miluje (a opravdu to tak je) tak to bude zas v pořádku.
    Možná je i problém s tvé strany, že tě má jistou, chce třeba mít chvíli taky takový pocit nejistoty, kdy tě nevidí, nepíšeš mu a asi čeká jestli mu začneš chybět.
    Uvidíš, ale každopádně si myslím, že tohle není dobré, celkově pro vztah i když se k sobě vrátíte.Může to být pak horší a nebo lepší.. Ale pokud chce od tebe chvíli pauzu je možné, že se vídáte až moc často.Takže když by přišel, že zase v pohodě ,tak to bude chvíli pěkný, prtože se uvidíte po nějaké době, ale pak bych se snažila si udělat někdy den oddech od sebe, ono vám to jen a jen prospěje.Hodně štěstí, držím palce a taky přeju úspěšný nový rok.

  • Simone1.1.2012 12:30

    Ahoj, já sice neznám vaši situaci, ale třeba to nemusí být tak černé, jak se zdá. Každému člověku se v život stane, že začne balancovat a přemýšlet o svém životě. Pokud ti řekl, že tě miluje a prostě si musí některé věci promyslet, je možné, že potřebuje čas. Chápu, že jsi z toho smutná a bojíš se, co bude dál, ale já osobně bych mu ten čas dala, aby si srovnal myšlenky (i když to nebude lehké). Být tebou, sednu si s ním a domluvím si pravidla, tzn. jak dlouhá pauza bude (dejte si klidně měsíc) a co znamená pro vás pauza. Jestli je to jen oddechový čas, během kterého si ale budete i nadále věrní, nebo je povoleno všechno. Až se domluvíte, pak to oba dodržujte - takže pokud se třeba domluvíte na měsíci, ty se mu absolutně nebudeš ozývat, ale on zase nesmí tu pauzu protahovat (zkrátit to ale může). Pokud si to do té doby v hlavě nesrovná, tak bude prostě rozchod (promiň za tu upřímnost, ale je to lepší než ti mazat med okolo pusy). Během té doby si třeba uvědomí, co pro něj znamenáš a vrátí se k tobě. A já si nemyslím, že by ten vztah pak měl být o něco méně kvalitní. Naši známí si jednou taky prošli podobnou krizí, na chvíli šli od sebe a pak se k sobě zase vrátili. A jsou spolu už 25 let.

  • Verousek891.1.2012 17:22

    Já si myslím, že kolikrát pauza je lepší než se ustavičně hádat. Jestli ti řekl, že tě miluje, tak bych to tak tragicky neviděla. Já bych mu ten oddych dala, přece jen i proto tebe to bude oddych (jak jsi psala, že už jsi pauzu kolikrát také chtěla udělat, tak teď je ta možnost). Nebuď smutná, zkus se mezitím na něco zaměřit, třeba objevíš nějaký nový koníček, něco, co tě začne bavit. Jen je důležité, jak psala Simone, abyste si určili pravidla pauzy, abys pak nezjistila, že tu pauzu vnímal úplně jinak než ty. Já ve svém životě mám zatím takovou zkušenost, že ať mi jeden dotyčný člověk, se kterým jsem se stýkala, řekl cokoliv, vždycky to znamenalo jedno.. že přilezl zpátky (akorát v mém případě já už neměla zájem). Neházej flintu do žita, to, že chce pauzu, neznamená, že se s tebou rozchází. Hodně štěstí přeji :)

  • Ahoj, nečetla jsem, co tu píšou ostatní holky...ale moje zkušenost je taková, že jsme měli pauzu po třech letech...rozešli jsme se v listopadu a o silvru jsme to dali zpátky do kupy...zjistili jsme, že i když se občas hádáme a není to vždy růžové, tak že prostě patříme k sobě...po sedmi letech mě požádal o ruku a ted už jsme půl roku manželé :) myslím, že pauza nemusí vždy znamenat konec a jsou i vyjímky u kterých platí - že slepované vztahy nemají šanci, nebo že do stejný řeky dvakrát nevkočíš....

  • Taky mam jednu takovou zkusenost s pauzou. Byli jsme spolu 2,5 roku a posledni +/- 3 mesice jsme se casto hadali a obecne uz to proste nebylo ono. Premejslela jsem o pauze a kdyz jsme se na ty pauze dohodli, tak to bylo takovy jak rikas, desnej pocit nejistoty, jak kdyz cekas na nakej verdikt a nemuzes s tim proste nic delat. Nejak jsem to s tou pauzou nevydrzela a po dvou dnech pauzy jsme se rozesli, spis z jeho strany. Uz predtim jsem na nejaky pauzy ve vztahu neverila a toto to jen potvrdilo, takze tak. Omlouvam se, ze to neni ta podpora, ktera by ted byla asi na miste, ale vsechno nekonci ruzove.. Jestli spolu mate byt, tak se to urovna, dej tomu cas, nijak ho netlac ke zdi, nic, nech to plavat, on prijde a jestli ne, tak za to nestoji. Ten volnej cas vypln ucenim na zkousky, vypada to, ze se nebudes moct soustreit na uceni, ale pak budes rada, ze se ucit vubec musis, takto jsem o svataku pred mou maturitou prekonala jeden pohreb, takze to vazne pomuze.. Drzim palce :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist