Problémy s odříhnutím miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23470 24.5.2011 8:00

Ahoj maminky,
jdu si k Vám pro radu. Malému je 16 dní a vůbec se nám nedaří po jídle odříhnout. Někdy mu to trvá i hodinu a to už z toho lezu po stropě, zvlášť, když je to tak v noci. Držím ho normálně ve svislé poloze a hlavičku má opřenou o mé rameno a kolikrát se nám to ani nepovede, já ho potom položím do postýlky a on začne plakat a kroutit se. Nevíte, co s tím? Mám zkusit třeba nějakou jinou polohu nebo co byste radily? Děkuji.

Odpovědi správkyň témat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já malou nedávám vůbec říhat. Jako miminko si vůbec neodříhla, tak jsem jí tím v noci ani netrápila. Prý je výborná poloha na tygříka ( dát si miminko bříškem na předloktí). Tak Ti přeji hodně trpělivosti a miminko bez bolístek.

  • Když si neříhne do hodiny, tak si už neříhne. Poslední dobou se říká, že nechat odříhnout je zbytečné, pokud netrpí mimčo na prdíky a koliky. No nevím, taky jsme pochodovali po bytě...Zkus prťouska kojit v takové poloze, aby hlavičku měl výš než nožičky. Mlíčko se mu v pupíku hezky porovná a říhání pak není nutné. Nám se nejlíp říhalo, když jsem si napůl sedla napůl lehla do křesla a malou jsem si položila na hrudník, její hlavičku jsem měla pod bradou. Takhle jsme kolikrát dvě tři hodiny do rána i dospaly. Ale tvůj brouček je ještě malinkej, ty "mouchy" časem vychytáte. Hodně štěstí.

  • Zkus polohu tygříka. Nám říhání taky moc nešlo, ale v okamžiku, kdy jsem ho dala na tygra, tak to bylo raz dva:-)

  • nám pomáhá pokládání a zvedání na ramínko..dám na rameno, když do minuty neodříhne, na pár sekund položím a znovu..pak většinou odříhne..a v nouzi nejvyšší tak jak výše, pokládám v polosede v pololeze na bříškem na hrudník a to odříhne skoro vždy (většinou ale i s menším ublinknutím).

  • Jé Vandi.....ty už máš mimouška u sebe????? teď sem tu nějakou dobu nebyla.......tak jsem mimo obraz.....jaký byl porod? nebo je to možno někde dohledat?

  • nevadí, pokud si neodříhne..ale zkoušej to a časem se to naučí, uvidíš..ani nám to ze začátku nešlo, naopak pořád šťukal - přepitý, ale naučili jsme se:))

  • Vandí hodinu čekat na říhnutí si blázínek:-) dítě si nemusí pokaždé říhnou já čekám tak 5 min. v noci pak pokládám. A kroutit se může s prdů jako ten náš jak ho položíme

  • micika24.5.2011 14:22

    Mě si taky prcek moc nekrká, jen někdy,v noci téměř vůbec- jak u toho usíná,pije tak pomalu že i oba usnem,ale taky si tím pádem nekrkne..přez den čekám tak 3 minutky,dýl ne..zkouším taky různé polohy,nebo s ním trošku hrcnout..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist