Problémy s dospívající dcerou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440583 1.4.2022 18:51

Ahoj prosím o radu, mám 12ti letou dceru(adoptovanou) která mi dělá hrozné starosti. Včera mi její třídní volala že pořád mluví sprostě a že se porvala s jejím spolužákem. Učí se dobře je chytrá do teď nikdy nedostala žádnou poznámku, ale chová se strašně. Má ode mě zakázanou coca-colu a žvýkačky s cukrem které si bez mého dovolení kupuje. Potom si koupila řasenku, rtěnku, make-up,pudr a linky s tužkou na obočí když ode mě nemá dovolené se malovat. Co sní mám dělat? Už jsem se sní snažila domluvit ale nešlo to. Děkuji předem za radu

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • je 17. mamka mi taky zakazovala se ve 12 malovat, takže nevidím problém. dovolovala mi ve 13 řasenku i do školy a ve 14 uz ji to bylo jedno, jen abych nevypadala jak šlapka na zastávce. z mého pohledu bych ji nechala třeba jen tu řasenku a makeup (na zakrytí akné). a zkusila bych si s ní o tom promluvit. seenout si s ní k seriálu, filmů nebo tak a začít se bavit třeba jen normálně a potom v klidu s ní mluvit. tím, že na ni zvýšíte hlas nebo budete křičet pak s vámi mluvit nebude. asi ji nebudete schopná ji to úplně zakázat, když se chce malovat. vždy si najdu způsob jak. spíš nějaký kompromis. hlavní je s ní mít dobrý vztah. to já s mojí mamkou bohužel nemám, a komunikace mezi námi je opravdu minimální a to, když jedna z nás něco od té druhé potřebuje. takže dobrý vztah a komunikace je si myslím základ:-)

  • Zakázané ovoce chutná nejlépe:-D
    Bohužel no…

  • Zkuste s ní promluvit, třeba má potíže se spolužákem a něco jí trápí. A co jí nějaký make-up dovolit a vybrat, co může používat. Dohodnout se?

  • To si s Vámi dcera užije :-D.... Když jí nasazujete takový tuhý režim, není divu, že se bouří.

  • Upřímně ?neznám žádnou holku, která by se ve 12 letech nenamalova. Asi bych se k ní začala chovat vlídně..

  • Za a) puberta, za b) třeba je nešťastná. Chápu, že je to těžké (jsem taky matka), ale místo zákazů zkuste kompromis a ohledně rvačky zkuste zjistit, co se mezi ní a tím klukem stalo, že se porvali a buďte na její straně. Když bude mít u vás důvěru, bude větší šance, že se vám bude svěřovat. A s tou colou vás chápu, ale přesně jak tady napsal...zakázané ovoce...

    Jinak pokud vás to uklidní: já ve 12 utíkala z domu a taky se rvala, dnes mám doktorát, slušnou kariéru a spokojenou rodinu. Puberta je děsné období, ale když se to ustojí, tak pak můžete na tohle období vzpomínat s úsměvem. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist