Problémové dite

Otázku položila: Anonymní uživatelka #399550 17.8.2019 6:44

Ahoj holky, mám tu na prazdnichach 8 letou pritelovu dceru z prvního vstahu Nikol. Jsem z ni úplně na nervy. Neposloucha, fňuka a to jsem ji jen řekla vem si jiné leginy, odmlouva mlátí ze vším je agresivní, když ji řeknu prosimte bez to udělat tak protahne obličej a začne oddychovat a zurit. Když ji řeknu aby se sklidila , takže řekne oprskle však ksem ti nic neudělala co po me rves. A mluvím s ni přitom normálně.
Já ji nemlatim. Řekla jsem ji te ji nikdy mlátit nebudu . Jenže mám svoji dceru Elišku a ta ty morény chytá od ni. Jsem z ni na mrtvici ze vším mlátí pořad fnuka, neposloucha a odmlouva, má poslední slovo. Když už sepo 5 minutami a dohadování se k ni rozbehnu, tak se začne krcet a prosí ať ji nic nedělám. A začne se klepat jak kdybych ji chtěla mlátit a přitom se ji ani nedotknu. Vsteka se dupe. Atd atd
Myslíte ze je mám poslat k psychiatrovi? Nebo je to začínající puberta. Vždy se tesim až odjede zebude klid.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk17.8.2019 7:26

    A proč toto řešíte vy? Toto má řešit především otec dívky. Je jasné, že Nikol z vás bude mít dobrý den. Jste něco jako konkurence její matky, někdo, kdo pronikl do života a srdce jejího otce, což dcery často těžce nesou, navíc jí začíná puberta. Takže.. . Promluvte si především s jejím otcem, zároveň se jí nesnažte vychovávat, buďte spíš partacka než matka, buďte jakoby na její straně, chapava, umirnena, ale ve svých základních postojích zároveň neustupná. Je to těžká práce, práce na hraně, ale vězte, že si to časem sedne, pokud zůstanete s jejím.otcem a vás vztah se nevyhroti.

  • buccaneerka217.8.2019 9:51

    Zaprvé myslím, že 4 dny v měsíci se dají vydržet v klidu skoro s kýmkoliv.

    Zadruhé pokud to vaše dcera přebírá, je třeba zapracovat na její výchově zbylých 26 dní v měsíci.

    Za třetí o nějakém fyzickém trestání úplně přestaňte uvažovat. Jednak nemáte právo bít cizí dítě, jednak nejste zodpovědná za jeho výchovu, ale hlavně bitím si autoritu nezískáte a vztah mezi vámi s přítelovou dcerou akorát zhoršíte.

    Za čtvrté když víte, že se s ní doma zrovna nemazlí, co mít s ní více soucitu? Rozvod je pro děti hrozně těžká situace. Vžijte se trochu do ní a představte si, jak byste chtěla, aby se k vám chovala otcova přítelkyně.

    Je to těžké, ale věděla jste, že muž má dítě z předchozího vztahu, nebo ne? Tak ji teď neberte jako přítěž, ale jako součást rodiny.

  • V prvni rade bych si promluvila s přítelem. Nejsem si jista jestli mas pravo ji posilat k psychiatrovi - nehlede na to ze takove chovani mi u maleho decka prijde jen jako vzdor a dusledek rozmazlovani a vlivu dnesni doby.

  • dzusinka17.8.2019 20:20

    Každému dítěti se dá dát na výběr, kdy jedna volba je horší než to, co po ní chcete. Zaprvé bych si s ní zkusila promluvit, jestli je vše v pořádku. Nevím, jak na to bude reagovat, ale nějaké jádro to někde má. Je možné, že takhle vidí, že se chová některý člen rodiny a prostě kopíruje vzorce chování. Taky mi přijde, že osm let je na pubertu brzo. Zkuste se s ní nedohadovat.
    Vymyslete si vždycky dopředu, co jí odpovíte, když bude odmlouvat. Nechce jiné leginy? Mně je to jedno, že budeš ve špinavých, mně to ostudu nedělá.
    Zkusila bych si s ní promluvit a pravidla jí nastavit od A do Z. Říct, kde má svobodu a kde má povinnosti. A co bude plynout dobrého z toho, když to bude dodržovat. Zkuste něco, co na ni platí. Hodina na počítači nebo telefonu, něco.
    Pokud nebude spolupracovat celá rodina, psychiatr nemůže. Spíš psycholog, může jí pomoci vymluvit se z nějakých problémů a naučit ji zklidňovací techniky. Podle mě se prostě uklidnit neumí, je to nějaká katarze. Vysvětlete jí, že ji máte ráda, je možné, že má prostě pocit, že je všude špatná a tak se chová podle očekávání. Nezoufejte, podle mě z toho najdete cestu, když najdete jádro toho chování. Normální to není a podle mě to není z ní, ale z nějakého přetlaku.

  • Šla bych na psychiatrii, určitě vám nějaké cucání dají. Protože vy ho evidentně potřebujete!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist