Problém se vztahem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392840 14.4.2018 18:25

Ahoj chtěla by jsem se zeptat…
Mám přítele a jsme spolu 2 a půl roku, je to můj první vážný vztah a byli jsme spolu šťastný.
Poslední dobou se jen ale hádáme a občas jsme se i rozešli a vrátili se k sobě zase. Zjistila sem, ze sem na nej závislá a potrebuju ho pořad mít u sebe. Je to špatná vlastnost protože on to takhle ke mě nemá, dokázal by být beze mě klidně. Přijde mi ze co cítím já k němu on takhle ke mě nemá. Hodně mě to trápí říkala sem mu hodnekrat aby se snažil v tom vztahu ale přijde mi ze jsme jak zaseknuty v čase. Hodně kamarádek mi říkalo ať se na nej vykaslu, ale ono to nejde. Potrebuju poradit 😔

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A nejsi na nem zavisla az moc? Mozna ho to od tebe odrazuje...jak konkretne se jeste zmenilo jeho chovani?
    Mozna bych zkusila trochu zvolnit, aby se zacal snazit. Asi uz te ma jistou a nudi se.
    V posteli vam to taky neklape?

  • sisterrys14.4.2018 21:14

    Ahoj, jedna z možností je, že jsi stále hodně zamilovaná. To, že člověk chce být s milovanou osobou neustále, je běžná známka zamilovanosti. Zamilovanost ale časem z každého vztahu vyprchá, je možné, že u přítele vyprchala a u tebe ještě ne. Jakmile zamilovanost vyprchá je třeba na vztahu pracovat, už není vše samozřejmé, člověk vidí na druhém i jeho chyby. Ale k práci na vztahu nejde druhou stranu nějak donutit, možná trochu tím, že sám na vztahu pracuji - věnuji druhému čas, naslouchám mu, vymýšlím společné aktivity, překvapení.
    Další možnost je, jak píše Nieny, že jsi na příteli závislá nezdravě a to odradí každého. Je třeba mu nechat prostor, možnost trávit jeho volný čas i bez tebe, aby neměl pocit, že ho svazuješ. A zároveň ty si taky naplánuj akce bez něj, jednak je to pro vztah dobré, když se vídáš i s jinými lidmi a nebo něco podnikáš bez partnera a jednak to může míti ten efekt, že si přítel uvědomí, že tě nemá tak jistou.
    A ještě doporučuji zamyslet se, proč s přítelem jsi. Není to jen ze zvyku? Nebo proto, že si nedokážeš představit být sama? Čeho si na něm vážíš? Co tě naopak štve? Dokážeš tyto věci tolerovat? Dokážeš je tolerovat i v případě, že on s tím nechce nic udělat a že se budou v budoucnosti zhoršovat? Dokážete spolu mluvit o vašem vztahu a problémech v něm?

  • Risu14.4.2018 21:35

    Dusis ho. Zvolni nebo se rozejde on s tebou...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist