Problém se spánkem

Otázku položila: Stepina 20.11.2019 21:54

Zdravím, poslední měsíc nemůžu spát a známá mi doporučila Melatoni Forte. Trochu se bojít brát něco na spaní, máte zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eliskao20.11.2019 23:14

    Hezký večer, taky se spaním občas dost bojuju. Melatonin jsem nezkoušela, ale nebála bych se ho zkusit. Taky mi ho nabízel lékař jako alternativní možnost. Já mám dobrou zkušenost s hypnoxem forte - je z bylinek a mě opravdu zabírá.

  • Petrakim21.11.2019 9:58

    Zkuste si pročít knihu Proč spíme - odhalte sílu spánku a snění. Ono je XY jevů, které spánek naruší krátkodobě, stejně tak dlouhodobě. První z nich je modré světlo, které máme kolem sebe - min. 2 hodiny před spánkem nekoukat do telefonu, na televizi, prostě jakéhokoliv zařízení s displejem, ideálně i doma si pořídit světla, co nemají modrou složkua dají se z modu s modrým světlem přepnout na mód bez modrého (je to dost drahá investice, ale poměrně funkční). My máme navíc i folií, co filtruje modrou šložku, zadělané i dispeleje na budíku, lednici, prostě vše, co nějak září ... v noci se nám rozsvěcují mini světýlka bez modré složky, když jdeme na záchod, takže nemusíme svítit ..... no základem je odstranit to modré světlo, pak teprv řešit ostatní věci, co to způsobují - dle mě pak úplné zatemnění místnosti. Modré světlo právě blokuje tvorbu onoho melatoninu, drží mozek v pohotovosti. A když se jím nadopujete a pořád budete mít kolem sebe modré světlo, je to prašť jak uhoď.....

  • Tak se zkuste jít třeba před spánkem na chvilku provětrat ven a nekoukejte před spaním do telefonu.;-)

  • Ahoj, Melatonin znám a ze zkušenosti ho doporučuju pořídit. Na usínání je to výborná věc, dřív mi usnutí trvalo i 2 hodiny, ale po Melatoninu spím do 15 minut jako mimino.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist