Problém s vyprazdňováním

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368367 27.11.2016 14:58

Již druhým rokem mě trápí vyprazdňování. Nejednou se mi stalo, že jsem ze sebe za celý týden nic nedostala. Přitom jím zdravě a moje strava je bohatá a vyvážená. Vyzkoušela jsem nejrůznější přírodní projímadla (čaje, semínka...) i projímadla z lékáren, ale vše má jen krátkodobý účinek. Podle lékařů jsem úplně zdravá a nic mi nechybí. Už vážně nevím, co mám dělat. Nemá někdo zkušenosti s podobným problémem? Budu ráda za jakoukoliv pomoc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sarina84627.11.2016 16:40

    Těžko soudit bez znalosti tvého stravování a režimu. Nejvíc bych se přikláněla k nejčastější možnosti málo jídla, málo tuků ve stravě, nedostatečný pitný režim. Pokud by toto vše bylo v pořádku, pak se může jednat o návykovou zácpu, kde se musí upravit životospráva spolu s režimem vyprazdňování - doslova se nacvičuje. Projímadla nedoporučuji, problém jen prohlubují.

  • trinetka27.11.2016 16:49

    Je otazkou, jak tu uz spousta holek reklo, jak jis, jak moc pijes.. Me na to treba hodne pomahala activie.. Kazdy den k svacine a pohoda.. Jinak co se radi detem, svestkova stava, merunky, probiotika. Ale je otazka jestli tim jako trpis, nebo mas jen pocit, ze bys mela jit..

  • Ono to není jen o stravě, ale i pitném režimu a pohybu. A taky o tom, co se člověk nauci. I vyprazdňování se dá naučit, i když to chvilku trvá.

  • macicekkajik27.11.2016 15:17

    Treba tve telo nepotrebuje vyprazdnovat kazdy den. Je otazka kolik toho za den snis, tim, ze jis zdrave a treba male porce, muzes chodit na velkou kazdy druhy den a projimadlem telu jen skodis, protoze telo nestihne vstrebat veskere potrebne latky, ktere se vstrebavaji az ve streve. Zkus treba mesic vubec nepouzivat projimadla a nechat to na telu a pozorovat, kolikaty den potrebuje vyprazdnit. Treba budes chodit pravidelne kazdy druhy ci treti den. Neboj, telu to neuskodi.

  • Ahojky. Mne pomohl jen pohyb.. 2-3l denne a pravidelne behani. Jinak ani tuk

  • slunickoL29.11.2016 17:28

    Souhlasím s výše uvedenými odpověďmi, množství stravy a tekutin je důležité. Možná bych se na to tolik nezaměřovala, prostě jdeš na záchod a neřeš, co tam bude nebo nebude. Zkus myslet na jiné věci. Případně pokud doktoři problém nevidí, jít jinam a když se nenajde zdravotní problém, tak zkusit psychologa. Může se stát, že na začátku byl problém, který už není a ty se pořád bojíš, že to nepůjde a tak to samozřejmě nejde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist