Problém s usínáním přes den

Otázku položila: Anonymní uživatelka #359334 21.9.2017 14:35

Holky jdu pro radu malej 3m ma problem usnout v klidu přes den nebo sám to už vůbec nehrozí. V noci když se jde spát do postýlky dám mliko potom krknout a malej sam usíná bez křiku nic prostě ticho ale o to horší je to přes den když už vidím že je unavený a mudlá hned ho začnu uspávat jelikož sám by neusnul jen hystericky křičel :-( ale i tak se rozeřve tak nehorázně a trvá mu než se se vyřve a usíná na ruce coz by mi vůbec nevadilo ale kdybych ho položila je v mžiku vzhůru a řev vše na novo.. už si nevím rady myslím že je brzy ho nehat vyřvat aby to pochopil .. poraďte už jsem ztoho blázen kdyz spi tak na mě a to bic neudělám a když je vzhůru věnuji se mu .. už mě to deptá co dělám špatně

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marlena21.9.2017 14:56

    Chci tě jenom uklidnit, že je to úplně normální, já jsem si tím prošla taky. On to nedělá naschvál, je to ještě bobinek malý a potřebuje u sebe mít maminku. Takže bych ti doporučila rezignovat na svoje původní plány, že budeš mít vypulírovanou domácnost. To ti několik dalších let nehrozí :-D Pořídila bych si šátek nebo nosítko, můžeš mít miminko pořád u sebe, bude spokojený, pospí si a ty budeš mít volné ruce třeba na to, abys něco uvařila nebo se najedla. Nechat vyřvat nenechávej nikdy ani starší dítě. Jsi jeho jediná jistota na světě, tvoje přítomnost je to, co ho uklidňuje. :-p

  • a co zkusit to denní usínání udělat trochu podobně jako večer, když večer umí usnout sám? Třeba vždy před uložením nakojit, udělat v pokoji trochu tmu..A nečekat, až bude unavenej. Zkus vypozorovat, jak dlouho vydrží vzhůru a je v pohodě a podle toho pak včas nakojit a dát do postýlky ještě v dobré náladě. Možná, že když má přes den program, tak se "přetáhne" a pak je protivnej a nedokáže se sám zklidnit a usnout.

  • Já kojím vleze a malý jak odpadne, jen opatrne vstanu. Ale podotýkám ze usne všude. Tak jen to kojení vleze bych doporučila.

  • U nás taky fungovalo kojení v leze a taky uspat v kočárku.

  • Malej mel jako maly miminko taky obdobi,kdy spal jen na ruce... Tak jsme poridili Manducu. Usnul v ni a cca po 5 minutach, kdy uz spal tvrdeji jsem ho prendala do postylky. Klidne spaval ale jen po 20 minutach. Pro tvuj klid musim rict, ze vse se postupem casu zlepsovalo. Jak delka spani, tak i uspavani. Dnes v 18 mesicich zacal usinat sam jak po obede,tak vecer ;-)
    Jinak z uspavani v Manduce jsme cca v roce odbourali. Dali jsme ho do postylky, lezeli vedle neho, povidali, zpivali...stejne plakal, ale za par dni si zvykl a takhle usinal do nedavna. Az jsme si vsimli, ze nas vlastne vedle sebe uz vubec nevyzaduje a zkusila jsem odejit a on sam bez problemu usnul :-)

  • Nebo jsem přes den sním chodila ven a v kočáře usnul a oba jsme to měli bez nervů :D

  • sono221.9.2017 15:58

    Určite nenechať vyplakať. To neznášam
    Kojiš? Uspavaj na prsníku
    možno dávaš malého spať, keď je už veľmi unavený
    Ináč je to normálne, mne prestala V 3 mesiaci dcéra spať cez deň a keď áno, musela som byť ako myš. Časom sa to zlepšilo.
    A možno spať nechce. Ja teraz robím tak, keď malá nezaspí, nenútim a ideme sa hrať chvíľu. Ty máš ešte syna malého
    skúšala si šatku? Ja som jeden čas nechávala dcéru spať len tak, akonáhle som ju preložila vstala. Takto som mohla s ňou veci robiť, hluk jej vtedy nevadil a pekne sa vyspala.

  • u nás fungovalo nosítko a bílý šum :-) ale každý mimino je jiný. Má jen takové období, neboj ono za měsíc to může být zase úplně jinak :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist