Problém s usínáním

Otázku položila: Anonymní uživatelka #404885 4.6.2020 0:13

Pěkný den, mám už delší dobu problémy s usnutím. Zkouším před spaním kakao, horké mléko, bylinkové čaje a nezabírá. Prášky, doplňky stravy k usnuti a ke spánku jsem nechtěla brát, ale začínám o tom uvažovat, protože potřebuji být dobře vyspaná, abych nebyla druhy den unavená hned od rána. Máte nějaké tipy na to, jak usnout v co nejkratší době? Fungují nějaké ty doplňky stravy na zlepšení kvality spánku a usínaní?
Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a jak vypadá tvoje odpoledne a večer? neděláš nějaké činnosti, které moc spánku neprospívají - pak můžeš pít a jíst co chceš a moc to nepomůže, protože je tělo vybuzené k aktivitě.

  • dzusinka4.6.2020 9:30

    Chce to najít příčinu a tu řešit. Doporučuje se dvě hodiny před spaním nekoukat do obrazovek, najít si nějaký rituál, ztlumit světla. U mě to většinou značí problém/starosti v životě, který musím vyřešit, takže pak nepomáhá řešit spánek, ale ten problém.

  • Francy4.6.2020 7:16

    Mě nejvíc pomáhá, když po práci jdu makat a pak ráda padnu do postele :-D občas po práci usnu a to pak mám problém usnout večer. Chodíš spát +- ve stejnou dobu? Nekoukáš před spaním do mobilu?

  • zkusila bych audioknihu, to mě zaručeně uspí (na yt je krásně načtený Malý princ) :) nebo byly časy, kdy jsem chodila navečer běhat a pak jsem usínala raz dva :D a taky meduňkový čaj na zklidnění :) a když je nejhůř tak prostě počítám od 1-100 (max. se dostanu k 30) a nebo pozpátku a nebo když mi furt mozek pracuje a přemýšlím nad milionem věcí, tak se snažím soustředit na dýchání, jen si říkám nádech výdech a jen se fakt soustředím na to jako třeba při meditaci a pak prostě usnu :)

  • Ahoj, mám poslednú dobu rovnaký problém :D
    ja osobne som skúšala vyživový doplnok Melatonin RAPID- mne to zabralo. Ale môže ti pomôcť aj Magnézium alebo vôňa levandule...
    ak nemôžeš zaspať aj teraz, skús nejaké videa ASMR- upokojujúce videá kde ľudia šepkajú/ alebo zvuky prírody :)

  • dancewomen4.6.2020 7:31

    Tak mně doplňky stravy pomáhají,vyzkoušela jsem jich už hodně.

  • bestie4.6.2020 12:44

    Mě jednu chvíli pomohlo zlaté mléko. Spousta receptů na internetu.

  • Kamarádce teď zjistili, že jí nejde usnout a celkově spát kvůli hyperfunkci štítné žlázy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist