Problém s trávením

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414136 6.2.2022 0:55

Zdravím, chci tu napsat něco trochu choulostivějšího, až mi to není moc příjemné psát, ale potřebuji poradit 😕. Asi cca 3 týdny mám nejspíše problémy s trávením, projevuje se to tak, že vždy když vykonávám potřebu, tak mi přijde, že to hrozně divně zapáchá, až tak jako hnilobně, kvasivě. Je to tak i u obyčejných plynů, v jednu chvili jsem mela pocit, ze mi tak zapáchá i třeba pot. Už 10 dnů beru každý den probiotika, klidně i 2x denně a teď jsem k tomu přidala i živočišné uhlí... a nic moc se pořád nezlepšilo. Stolice je vždy světlé barvy a na papíru až taková nažloutlá trochu. Mám strach jestli to není něco vážného.. nebo je to jen špatný jídelníček?

Je mi to opravdu blbé sem takhle psát, ale byla bych ráda za každou radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jsem nutriční terapeutka, nepíšeš, jak asi tvůj jídelníček vypadá, ale rozhodně bych začala u něj. Skladba stravy má na stolici velký vliv. Jez dostatek ovoce, zeleniny. Super na střevní mikroflóru jsou zakysané mléčné výrobky - kefíry, podmáslí, acidofilní mléka, kyška apod. Nakup si i bílý jogurty. Probiotika jednou za čas taky beru, jsou fajn, ale pokud máš pak vyvážený jídelníček, nejsou ani potřeba, ale teď je určitě ber podle předepsané doporučené denní dávky. Na to uhlí bych se vykašlala, už se od něj dost upouští, zas tak zázračné není a někomu může spíš uškodit. Rozhodně dbej na pitný režim (čistá voda). Ono to může mít víc důvodů, třeba i problém s játry, takže bych teď zkusila úplně vynechat alkohol... Uvidíš, případně se obrátit na lékaře nebo právě nějakého nutričního, aby s tebou podrobněji prošel tvé stravovací návyky a vše okolo, eventuálně ti udělal nějaké vyšetření, aby se přišlo na příčinu.:-)

  • Mám teď úplně podobný problém. Nezkoumám tedy jak stolice vypadá ale mám s tím problém všeobecne. Cítím podobný pach stolice, plynů, i pot. Podobne jsou mi cítit i pachy při vaření, pečivo, maso. Cítím sem tam i lehké nevolnosti od žaludku. Vůni kávy nebo česneku a cibule nemohu vystát. Řešila jsem to s Dr, je to vše jen následek covidu.
    Covid jsem měla zhruba před 3 měsíci, ztratila jsem čich i chuť. To se potom tedy vrátilo ale cca 3 týdny zpet začaly tyto problémy. Nejsem jediná, podobne to má švagrová i brácha a lehce i můj manžel (covid jsme měli ve stejnou dobu).kromě toho, u me ještě časté bolesti hlavy, únava a padání vlasů.

  • Jsem rok po covidu a mám to stále. Myslela jsem, že to zmizí, ale ne:-(.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist