Problém s přítelem :-(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26822 24.11.2011 20:54

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, co byste dělaly na místě mé kamarádky. Bydlí se svým přítele u jeho rodičů v jednom pokoji. Mají společnou kuchyň, kde se pohybuje asi 10 koček. V srpnu se jim narodilo miminko a protože zanedlouho bude baštit i příkrmy, tak kamarádka mimču odmítá v této ušmudlané kuchyni pro něj vařit. Má možnost se vrátit ke své matce do bytu, ale přítel s nima nechce jít (chce být na baráku, nechce do bytu) a vyhrožuje jí, že jestli odejde, požádá soud, aby jí mimi sebral. Co si o tom myslíte, jaký máte názor, co byste dělaly??? Díky za vaše reakce

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko24.11.2011 21:11

    Možná jsem naivní (nemám s tímto zkušenost), ale zajímalo by mě, jak by zařídil, aby dítě soud matce sebral. Ve vlastním spolu nebydlí - oba jsou závislí po této stránce na rodičích a než by soud někomu z rodičů dítě přiřkl, asi by se taky zkoumaly podmínky, v jakých by kde žilo. A jestli u přítele rodičů panuje v kuchyni bordel, není co řešit. Navíc takhle malé dítě s největší pravděpodobností stejně získá matka, jestli o něj řádně pečuje. Bych se mu vysmála a nenechala se takhle vydírat. Sám by si měl uvědomit, že jde o dobro dítěte. :( Ideální by bylo opravdu vlastní bydlení.

  • Tak to je přítel na houby .... Na jejím místě bych se na něj vykašlala , jenže to jejich mimi ... Nejlepší by bylo kdyby měly svůj samostatný domov ( byt ) svůj vlastní jen oni dva a miminko , jenže to je zas problém s penězi . No je to složité , ale rozhodně neni od přítele správně že jí takto vyhrožuje ...

  • Ten přítel je s prominutím pěknej zmetek. V první řadě jde o zdraví toho dítěte a jestli to on nechápe, pak je mi líto, ale na místě té kámošky bych taky šla pryč. Jestli je to tomu jejímu v podstatě jedno, že by ona šla pryč, šlo by mu jen o to dítě, který by chtěl "vypiplat" v takovým prostředí, tak je na pováženou jestli ji má rád tak, jak by bylo záhodno a jestli to má vůbec nějakou budoucnost. A stejně toto vícegenerační spolužití já osobně odsuzuju. Ikdyž je to v baráku, kde je víc prostoru. Nedělá to dobrotu, ještě jsem neviděla lidi, kteří by takto žili v pohodce..

  • Ahoj, taky si myslím, že na prvním místě je miminko, máme tříměsíčního kloučka a nesnesla bych doma kočku, chtěla jsem se jít podívat ke známým na mimčo, které se nedávno narodilo, jenže mají doma kočky, které ke všemu lítají venku a manža řekl, že ne, že jim nerozumí, že se o prcka nebojí a my k nim půjdeme na zahradu až v létě. Musím říct, že s tím souhlasím, zdraví mého dítěte je pro mě nejdůležitější. Nemyslím si, že soud by jí ho vzal, k tomu by musel mít vážný důvod a střídavá péče u tak malého dítěte taky dle mého názoru nepřipadá v úvahu. Teď záleží, jestli je všechno ostatní v pořádku a chce s přítelem být a tohle je jeho jediný truc, i když nevím, protože normálnímu chlapovi záleží především na dítěti než na svém pohodlí. Nejlepší by bylo, kdyby bydleli sami, soužití s rodiči nedělá dobrotu. Jestli nemají na výběr volila bych prostředí vhodnější pro dítě než pohodlenější pro rodiče.

  • Martasek8925.11.2011 10:44

    Já řeknu jen to, že my máme fretku, což je jako kočka a stačí mi, že je cítit v obýváku. Zvíře bych nikdy do kuchyně nedala a i náš freťáček tam má zakázáno jen chodit. Takže bych to zkrátka příteli řekla, že je to nehygienické, nebo se zkusila domluvit s jeho rodiči, zda není možnost dát kočky do jiného pokoje, nebo zkrátka se sbalit a odejít.

  • Ahoj.
    Já něco podobného zažila. Odešla jsem od přítele, když bylo synovi 9 měsíců, protože nám odpojili elektřinu a on jí odmítl zaplatit.
    Pak jsem podala k soudu návrh na svěření dítěte do péče a o výživné. Ještě před soudem u nás byly dvě paní ze sociálky (u soudu zastupovaly zájmy dítěte), podívali se, jestli má malej kde spát, co jíst a zda je uklizeno. Svůj zápis předala u soudu soudkyni a malej mi byl svěřen do péče.
    Jo a soud byl do tří měsíců od podání žádosti. Takže být kamarádkou, odstěhovala bych se a podala návrh k soudu.
    Přeji hodně štěstí.

  • Já si myslím,že hlavní problém je ten přítel, tohle není normální vztah a proto raději ať to ukončí teď a netrápí se zbytečně, s takovým chlapem nikdy šťastná nebude, nějaká láska už tam asi není, když se k ní chová takto. Že by jí sebral dítě nemusí mít strach, aby soudy dítě matce odebraly úplně, to by vážně muselo být něco velkého, kdyby byla feťačka, alkoholička a bezdomovec nebo nevím co, toho bych se nebála, myslím, že nejhorší co by se mohlo stát je střídavá péče, ale když se podívá sociálka na jejich bydlení... tak spíš taťka uvidí dítě jednou za 14dní na víkend, to bych řekla a jestli je s prominutím takový vůl jak se zdá, tak si myslím,že to dopadne tak, že jen vyhrožuje a nakonec ještě aby matka ho přesvědčovala,ať se jde na své dítě podívat, bude rád,že má klid... toto je můj názor..
    Ale je otázka jestli ta žena od něj opravdu odejít chce, mají přecejen spolu dítě, navíc finančně to asi nebude pak taky žádná sláva.. pokud nechce, tak ji nezbyde asi nic jiného,než se sama snažit tam udržovat čistotu a pokusí se promluvit si i s tchýní, jestli by kočky třeba nemohly mít alespoň do kuchyně zákaz atd.

  • Pokud člověk není čuně, zvládne udržet hygienu v domácnosti i s deseti kočkama. Stojí to jen o něco více usílí. Nehledě na to, že to tvoje kamarádka věděla už ve chvíli, kdy dítě čekala, o jakou domácnost se jedná. A že se to asi jen tak nezmění. To, že by jí soud odebral takto malé dítě, toho bych se opravdu moc nebála. Další věc, které nerozumím je, proč by se měla kamarádka stěhovat od jedněch rodičů k druhým. Jako nejrozumnější se mi jeví, najít si vlastní bydlení. Pronajmout si nějaký malý byt. Malý byteček s jedním dítětem bohatě stačí, člověk je svým pánem a nemusí řešit, že mu hopsají kočky po kuchyni. To je možná věc, kterou měli řešit jako první, než si pořídili dítě. Přítel evidentně stojí za starou bačkoru, pokud se drží za sukně své mámy a nechce odejít se svojí parnerkou a svým dítětem. Pokud s ním chce zůstat, myslím si, že by si měli najít vlastní bydlení a ne pendlovat po rodičích. Pokud od něj chce odejít, vrátila se bych se na jejím místě k mamince, pokud pro ni má prostor. To, že jí soud sebere dítě, toho bych se moc nebála. Pokud by odešla, podala by si návrh na svěření dítěte do péče. A už s ohledem na to, že soud žádá k těmto jednáním šetření v domácnosti, sociálka by velice záhy zjistila, že otec dítěte žije v bordelu a nemá vytvořeny podmínky pro péči o dítě. Na druhou stranu, to zase takové drama být nemůže, když tam tvoje kamarádka žije. A pokud tam je špína a bordel, tak se jí fakt divím, že je tam se svým dítětem. To oní také něco vypovídá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist