Problém s odhlášením motorky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #83167 22.6.2013 13:01

Ahoj ... Máme tu pro nás ted megální problém .. Když bylo příteli 15 koupil si MZ ( motorku ) no a o rok později ji hlupák uplně nesmyslně prodal s tím , že potorku neodhlásil .. Jenže od tý doby za ní neplatil . Nedávno nám po 3 letech přišel dopis že máme dluh 5 000 právě za tohle .. JENŽE!!!
Dohledali jsme chlápka, kterému motorku tehdy prodal , ale ten za tu dobu motorku prodal opět dál a ztratil kupní smlouvu a tak "asi" nýnějšího majitele nemáme .. K odhlášení je zapotřebí techničák a ten nemáme... Přítel zatím začal první práci po škole a tak jeho plat ne často přesahuje 12 000 a tak i takový dluhy si nemůžeme dovolit natož už PENÁLE ...
Můžete prosím pomoct . Nějaký návrhy , jak by to šlo jinak udělat nebo rposte něco ? :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Bohužel budete muset všechny ty dluhy zaplatit.Tahanice z pojišťovnama za to opravdu nestojí.
    Postupujte tak že zajděte na dopravní a nahlaste ztrátu veškerých dokladů.Zaplaťte správní poplatky pokud nějaké budou a motorku zrušte.To je vyřaďte z evidence vozidel.Možná budou chtít nějaké čestné prohlášení nebo tak.
    Jiný způsob těžko najdete.Hlavně nějak zaplaťte tý pojišťovně ať dluh neroste.

  • my jsme něco podobného nedávno řešili s autem. Dohledali jsme kupní smlouvu a s tou zašli na ten úřad odkud nám přišel ten dluh. Oni si smlouvu ofotili a dál to řešili s pánem, který od nás auto koupil.

  • luckasim22.6.2013 17:23

    Ahoj, proto když nabyla platnost novely zákona, tak se spousta lidí šla zeptat na úřad/inspektorát, zda nějaké motorové vozidlo/motorku nemá na sebe psané. Také jsme tam byli a také jsme přišli na veterány, které již někdo vlastní.. Myslím, že po nás chtěli kupní smlouvu, ještě že muž si toto zakládá, ale v 15ti daroval kamrádovy pionýra a kupní smlouvu dopsali dodatečně, akorát s prohlášením.. Ani nevím, co na tam psali, ale rozhodně bych se poradila s daným úřadem, jinak vám ty dluhy naskáčou ještě více.. Zaplatit to musíte, ale myslím, že by to šlo udělat jako splátkový kalendář..

  • Nechápu,pokud ji prodal a neodhlásil, nemohl ji nikdo jiný na sebe přihlásit.
    Ale pokud jde o odhlášení povinného ručení, je třeba mít kupní smlouvu -pokud si ji nenechal a nebo ztratil je to špatný - tímto se totiž prokáže, že ji prodal a povinné ručení na ni měl platit někdo jiný. Obávám se, že ale toto bude muset zaplatit, určitě jde dluh splatit po částech. Mam už v pořadí šestou motorku a druhé auto a toto je třeba opravdu hlídat, jinak jsou s tim pak potíže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist