Problém s minulostí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408141 19.4.2021 10:15

Ahoj.
Mám nového přítele - tak nějak od ledna.
Jelikož jsme oba ze středně velkého města, všichni se tady mezi sebou známe a tím pádem známe automaticky i své bývalé, apod..
Já měla před ním přítele, který měl na svůj věk hodně bujarý sexuální život, a dost jsem tím trpěla a náš vztah taky - nějak jsem se nedokázala dostat přes to, že měl dřív jen úlety a tahal si domů každý víkend pomalu jinou. Hodněkrát jsem kvůli tomu brečela a dost to narušilo náš vztah.
Teď mám přítele nového, je o rok starší než já ( je mu 20 ) a měl jeden dlouhodobý vztah ( od jeho 13 do 19 s jedním nebo dvěma rozchody, během těch rozchodů měl vždy třeba jen jednu další přítelkyni, takže v podstatě nic nenormálního... ). S jeho ex vyrůstali a definoval mi to tak, že byli spíš kamarádi, a nějak se z toho vyklubal vztah, ale že ji nebral například jako mě ( vztah co si našel v 19 ), asi kvůli tomu, že to bylo v tak mladém věku.
No ale k věci - fungujeme spolu skvěle, oba jsme poměrně horké hlavy, ale co mně i mu dělá problém je ta minulost ( já měla 2 další vztahy kromě něj, i sexuálního charakteru). Sem tam vždycky něco třeba naznačíme nebo omylem řekneme, co jsme jak zkusili nebo měli a je to na způsob přirovnání minulosti k tomu předchozímu sexuálnímu partnerovi. Oboum se nám to nelíbí, proto jsme si řekli, že už si na takové věci budeme dávat pozor, protože jsme oba takoví že si nedokážeme připustit, že na toho druhého předtím někdo sahal.
Všechno v pořádku, ale já se bojím, že zas začnu propadat do těch stavů, co byly s ex, že na to začnu narážet, řešit, představovat si a kazit si to, co bude, tím co bylo..
Poradili byste mi, prosím, jak si to ohledně toho v hlavě srovnat?
Dřív mi ta představa, že měl někoho jiného nevadila,ale logicky s postupem času a narůstající láskou a city se to zhoršuje.
Děkuji moc.
K.

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy19.4.2021 10:33

    Dokud oba nepochopíte a nepřijmete, že minulost se ovlivnit nedá, tak se v tom budete plácat pořád. Pokud ti to vadí, tak si najdi panice.

  • Maja198419.4.2021 20:26

    No, na tom preci nic neni. Vsichni mame sexualni minulost (ruznou) a novfmu partnerovi se podrobnosti nerikaji. Minulost je minulost, je to tva nebo jeho soukroma vec a nic do toho nikomu neni. Neptej se a nerikej mu podrobnosti. Jestli se ti s minulym partnerem neco libilo nebo nelibilo tomu novemu nerikej. Musis si s nim vytvorit neco noveho, netahat tam minulost a nezarlit, neni na co.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist