Problém s matrací

Otázku položila: Anonymní uživatelka #413644 27.1.2022 9:34

Dobrý den, na začátek chci říct, že to tu asi trochu rozepíšu, ale byla bych moc ráda, kdyby jste to dočetli celé a poradili mi. No, před Vánoci mi rodiče koupili novou postel, dvojlůžkovou. Přes internet jsme objednali matraci, kterou jsme ale hned vraceli, bylo totiž sice nazvaná jako měkká, ale ve skutečnosti to bylo jako ležet na kameni. Táta se ze své pracovní cesty stavil v Praze v Ikei a koupil mi novou matraci, která už vypadala mnohem lépe, je to tentokrát středně tvrdá matrace. No...dnes jsem na ní poprvé spala a...pravděpodobně špatný. Já mám totiž mírnou skoliozu, je to hlavně nejvíce vidět tím, že mi pravý bok více vystupuje než levý. No a co jsem zjistila je, že vůbec nemůžu spát na levém boku. Problém je v tom, že se do té matrace nedá tolik jakoby ponořit, no a jak jsem spala na levém boku, tak ten pravý byl hrozně vystrčený, až mě tak jakoby táhl a bylo to hrozně nepříjemný a dnes ráno si připadám, jako bych chodila úplně na křivo a strašně cítím ten pravý bok. Nez jsem dostala tu novou postel, měla jednolůžkovou postel a na ní i výbornou měkkou matraci s paměťovou pěnou, na které se mi spalo skvěle a s bokama jsem na ní problém nikdy neměla. Jenže na internetu jsem zase četla, že pro lidi se skoliozou se doporučuje tvrdší matrace, mě teda osobně z každé tvrdé matrace bolí hrozně záda a dokonce i trochu z té teď nově koupené, na které jsem dnes spala. Když to řeknu rodičům, budou ze mě už hrozně frustrovaný, protože mám neustálý problém s matracemi, jenže zase na druhou stranu nevím, jestli je to ideální matrace pro moje záda když se po ní cítím úplně na křivo, bojím se totiž, abych si ty záda ještě nějak víc nezmrvila. Nevím teda momentálně moc co mám dělat, jelikož taky na víkendy ke mě jezdí přítel a už potřebujeme konečně matraci na dvojlůžko. Vůbec si nevím rady a jsem z toho už docela nešťastná. Prosím, poradíte mi nějak nebo napište alespoň váš názor, budu ráda za cokoliv. :/

Předem moc děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kleres27.1.2022 11:33

    Jak už bylo zmíněno, ideál je si matraci vyzkoušet. Ale je pravda, že i já mám problém si vybrat v obchodě, kde si na všechny matrace lehnu, protože za tak krátkou chvili prostě člověk nepozná, jak se mu na tom bude spát. Já osobně mám dobrou zkušenost s matracemi z Aska. Ale pokud už nechcete kupovat další novou matraci, doporučila bych dokoupit tzv. topper z paměťové pěny, ten by vám mohl pomoct s tím, co už doma máte. Je to už jen tenká matrace, která se dá na dosavadní matraci, ale dokáže podle mě i velmi tvrdou matraci zpříjemnit a tělu právě díky paměťové pěně ulevit, přizpůsobit se, a nestojí tolik, co normální matrace.

  • často i trvá než se na matraci zvykne. a určitě je nejlepší matrace vyzkoušet osobně v obchodě a olehat si je.
    možná by ti víc vyhovovala matrace, která má pružiny v pouzdrech. ta by mohla splnit tvůj požadavek na lepší přizpůsobení a měkkost. (já osobně nemám měkké a nebo pružinové ráda protože jsou na mně měkké)
    já osobně vybírám mezi tvrdšími matracemi, nahoře pro mně ideální studená pěna.
    naposledy jsem kupovala welpur v Jysk. a pro dceru tuším v Moebelixu a stála víc jak 3tis. a to jsme tam byly skoro hodinu než si vyzkoušela co jí fakt sedne a objely jsmě několik obchodů.

  • wirna27.1.2022 12:00

    Máme taky dvoulůžko a každý svoji matrací, takže být tebou reším to tak taky...ty si kup matrací co to vyhovuje a partner taky. Já mám třeba měkkou, partner zase úplně tvrdou. Oba ale stejně vysoké aby jsme se v posteli nepotkávali na přechodu matraci :-D

  • Matrace někdy bývají z obou stran jiné tvrdosti. Zkus si tu tvou přetočit na příští noc ;-)

  • Matrací je dobře pred koupi vyzkoušet. Prodejce má zjistit jaký je rost a co od matrace ocekavas a na základě toho doporučit. Také může provést měření...ale matrace z IKEA rozhodně nebrat, už jen to jak je mají stočné..

  • Vybrat kvalitní matrace je fakt oříšek. My jsme jich vyzkoušeli několik a s žádnou jsem nebyla spokojená. Vůbec jsem nevěděla, jakou si máme koupit, aby se mi dobře spalo. Pomohla mi až náhoda a kamarádka. Jednou jsem u nich neplánovaně přespala a spalo se mi tam fakt nádherně. Říkala mi, že mají pěnové matrace z https://www.vesna.cz/matrace , tak jsem je pak taky hned objednala a jiné už do postele nechci :-) .

  • Ono, pokud to jde, tak je určitě dobré si matraci nejdřív někde vyzkoušet, no. Těm popisům na internetu se nedá moc věřit. I když je pravda, že někdy to vyjde. Nám se například nedávno dost zalíbily levné manželské postele na https://inhaus.cz/bydleni/postele-cela/c-1/p-manzelske/ tak jsme si jednu i s matrací s manželem objednali. Upřímně jsem byla dost překvapená jak je pohodlná. Takové pohodlí jsem nečekala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist