Problém s matkou.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #368574 13.11.2016 22:32

Ahoj. Jsem tu nová a mám menší problém s rodiči. No... Spíše s matkou. Předem chci upozornit, že je mi 13 let. Tak... Kde bych jen začala... Moje matka mě za poslední rok přestala ve všem podporovat a dokonce mě shazuje na veřejnosti. Chtěla jsem začít s nějakým novým koníčkem = ZAMÍTNUTO. Oznámila jsem, že chci studovat s Praze = ZAMÍTNUTO.. S tím studiem mě to hodně štve, protože chci mít dobrou budoucnost a chci mít rozhled. A přijde mi, že mě moje matka nepodporuje z toho důvodu, že ona sama se moc daleko nedostala. A tak chce abych na tom byla stejně. Ale já nechci být jako ona... Ona je pro mě vyloženě příklad pro to jaká být nechci. Vím... Je to ode mě hnusný, že si tohle myslím, ale kdybyste ji znali tak jako já, tak byste mě jistě pochopili. Na veřejnosti se strašně přetvařuje. Ale jakmile se zavřou vstupní dveře našeho bytu. Tak je vše zpět. Nechci aby mi zkazila budoucnost. Stačí mi, že díky ní mám sebevědomí na bodu mrazu... Můžete mi pomoct jak moji matku ukecat k tomu aby mě dala na školu na jakou chci jít?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a táta se k tomu staví jak?
    jakou školu sis vybrala? chceš jít na 6 leté gymnázium, že toto tak moc řešíš už ted? do 9.třídy máš celkem dost času na to, aby jsi to s mamkou probrala co máš za představy o tom, co by jsi chtěla dělat. druhou ěvcí je, že maminka to může vidět trošku jinak prostě i proto, že má životní zkušenosti a má třeba obavu, že s tvojí vybranou školou by jsi práci v budoucnu nesehnala.
    píšeš velmi obecně, spíš taková stížnost na mamku, jak tě nechápe a nepodpoří. o sobě zase tak moc ne, jak moc doma pomůžeš, jaký kroužek jsi chtěla (zda by jjstě na něj doma i finančně měli je taky podstatné) nebo zda to už nebude x-tý kroužek, který sis vybrala a tak jako přišlo nadšení tak po pár návštěvách nadšení opadne a budeš hledat něco jiného.
    jsi v pubertě a očividně na mamince vidíš jen to špatné. a že nechceš být jako ona? no...možná se ani nedivím, když vlastní dítě má takovýhle vztah k mámě :( a ne, tvoji mámu neznáme, ani znát nemůžeme. ale je problém v tom, že ty o nalezení cesty k ní nestojíš. myslíš si, že ti musí dovolit vše a jakmile nedovolí, je ona ta špatná.
    a ještě na okraj - rozhled nezávisí na škole. můj táta má učnák a strčil by do kapsy 80% VŠ studentů (i absolventů) tím, jaký rozhled má.

  • Já si pamatuji jak jsem si vybírala školu. Spíš jsem řešila jak daleko ji budu mít abych nemusela nikam daleko dojíždět. Každopádně ono ve 13 je těžké vědět co budeš dělat ve 30. A s tou školou si myslím že není vše ztracené. Na to abych měla super budoucnost nepotřebuješ střední školu v Praze. I jinde najdeš spoustu super škol, které tě připraví na studium na VŠ popřípadně v té Praze a to pak mamka jistě pochopí že Praha je OK. Také si myslím, že se třeba bojí tě pustit ve 13 do Prahy.
    A s tím chováním mamky... Zkoušela ses ní o tom promluvit? Vyjádřit svůj názor? A co jsi třeba chtěla jako nový koníček? :-)
    Nemůže mít mamka nějaký problém? Ve vztahu, v práci atd..? Připadá mi, jako by něco řešila sama se sebou a teprve potom tebe. Vše ji to řekni, nehledě na to jak se bude tvářit, ale nepřežeň to - stále je to tvoje máma. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist