Problém s kojením

Otázku položila: Anonymní uživatelka #316536 5.7.2018 21:50

Ahoj, mám otázku na ty z vás, kdo jste měl problémy s kojením. Stejně jako u prvorozeného syna musím i teď svou měsíční dceru přikrmovat UM. Kojím, ale jen moje mléko ji nestačí. Piju meltu, koupila jsem si i Ricinus Comunis CH 5 a Lac Caninum CH 5, ale prostě nevidím zlepšení. Mám ještě doma doplněk Lactil na podporu kojení, ale o něm jsem na internetu nenašla žádné recenze. Pokud tedy někdo máte s Lactilem jakékoli zkušenosti, prosím podělte se. Děkuji 😊

  • 05.07.2018 22:58:03 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkusila sis navýšit laktaci odsáváním? Pokud je odběr mléka, tak se taky tvoří. Mas problém s tim, že máš málo mléka? Nebo misi spatne saje? Málo?

  • Chtělo by to hodně pít, já si dám k snídani 1/2l mléka a 1/2l vody + kojící čaj..to samé i večer a během dne 1-2 lahve vody 😉a to jsem vždy vypila tak 2skleničky za den 😱 teď kojím každé 3 hodiny..nezoufej,mlíčko se tvoří podle potřeby 😉

  • To, co psaly holky. Hodně pít a pak ještě záleží, co jíš? Já u sebe vypozorovala, že když jsem se odbyla s jídlem, mléka bylo také málo. Takže jsem musela pořádně jíst, hlavně maso, a ono to pak šlo ;-)
    Mimo to jsem si každé ráno a večer vařila půl litru čaje z anýzu, kmínu a fenyklu.

  • Já bych se asi vyprdla na různé přípravky (v zásadě nic proti nim, ale připadá mi to spíš jako placebo) a nechávala dítě na prsu co nejvíc. Jestli opravdu nemá dost, tak si tu laktaci navýší samo tím, že bude často sát. Dál bych zkusila kojit "na nahato", spát s dítkem v posteli (aspoň přes den si k němu občas zalézt), jestli proti tomu nejsi, tak nosit v šátku... kontakt je podle mě na podporu laktace nejefektivnější :-) A hodně pít,to určitě ano.

  • Petrakim6.7.2018 13:04

    Holky píšou často přikládat.u mě to zabralo v momentě,kdy jsme co hodinu přikládal ve dne i v noci s když byl interval dvě hodiny,tak mi mimi dalo a střídavě zuzlalo prsa třeba 40 minut.žádné podporovala kojeni jsem nikdy do sebe nedala.a hodně jsem pila čaje.pití zde také zaznělo.bylo pár krizí,kdy jsem myslela,Te sám umělé,ale vydržela jsem to ja i mimino.jak poznas, ze máš málo mléka?me třeba odsat nikdy nešlo moc.prsa nemusím mít nalita,mám je měkká a stejně mléko v pohodě vytlacim rukou.když je mám tvrdá,tak to už jsou přeplněná a to mi trvá tak čtyři hodiny minimálně.ještě je dobré kojit co nejčastěji v noci.to ma vetsi vliv na laktaci nez denni kojeni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist