Problém s holením

Otázku položila: Anonymní uživatelka #461100 25.8.2022 10:22

Zdravím,
Potřebuji pomoct 😭. Je mi 16 a už se nějaký čas holim (začala jsem s tím ještě na základce). Prostě jsem si koupila jednorázovou žiletku a bylo to. Jenomže nastupuji na střední, tak babička chce dneska jít koupit elektrický strojek na holení. Mám radost, protože to určitě bude rychlejší. Jenže včera babička řekla větu, kterou mi vyrazila dech. Ona řekla, že mě bude holit (jako wtf). Dokonce řekla I holení "tam dole". Nechci, aby mě holila. Ona totiž neví, že se holím. Holím se tajně, je to moje věc. Nechci se před ní svléknout, je to ponižující, trapné a stydím se. Spolužačky a kamarádky se holí samy. Já jen, jak ji říct, že se chci holit sama holicim strojkem? Ona hned vylítne a je oheň na střeše. Když něco malého řeknu, tak hned řekne, že se na mě vykašle a kvůli tomu se vždy pohádáme. Nechce akceptovat, že chci mít soukromí a že chci být samostatná.
Co mám udělat? 😭

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, řekla bych to normálně. Jsi téměř dospělá žena a je ponižující a hodně divne aby tě kdokoliv kdekoliv holil. Klidně to tak řekni, ať je klidně oheň na střeše. To máš jedno. Navíc je to tvoje tělo!!! A upřímně mi to nepřijde vůbec normální aby ti kdokoliv toto řekl.

  • A kolik je tvojí babičce? Nejde na ni senilita? Protože jinak mi ty její nápady přijdou krajně nevhodné a poněkud úchylné. Třeba partneři se vzájemně holí v rámci různých hrátek, ale že by to dělala babička?
    Normálně jí řekni, že takhle babičky na vnučky nesahají a takové věci nedělají, že je to za hranou.

  • Radka8925.8.2022 12:14

    Tak se dál hol žiletkou. ;-)

  • Já bych se oholila normálně sama, jak jsem zvyklá, vůbec bych o tom před babickou nemluvila a az by o tom začala ona, tak bych jen řekla, ze už oholená jsem.
    Pořiď si kvalitní strojek, pravidelně měň žiletky a kup si pěnu či gel na holení, popř i po holení :)
    Babičce pak jen vysvětli, že sis to nastudovala na internetu, mluvila jsi o tom s holkami a holíš se bezpečně, aby ses nepořezala. A je to :)
    Lepší jak jí o Tom říkat dopředu. Lepší se prvně oholit a pak říct, že už oholená jsi. A tím pádem ona nemá co ti holit :) :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 704 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist