Problem s exmanzelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378246 17.11.2020 17:05

Ahoj du si pro radu.
S exmanzelem mame spolecneho syna. Jsme uz vic jak rok od rozvodu. Problem je z jeho strany v komunikaci . Syna mam ve sve peci ale se stridavou bych problem nemela. Ale z jeho strany to neni mozne. Uz me to prestava bavit . Nikdy neda dopredu vedet ze si jede pro syna vse bere automaticky ze kdyz prijede syna dostane pac vi ze se prcek za nim rozbehne a de s nim kamkoliv. Neustale mu rikam ze bych byla rada kdyby mi dal aspon dva dny nebo aspon den vedet ale on furt nic. Prijede si jak pan s usmevem ze me ma vite kde. Ted o vikendu to udelal uz po treti kdy prijel za synem . Ja mela jet vyzvednout sveho pritele (jsme spolu kratce) Tak jsem rekla jestli ho pohlida ze budu hned zpatky. Po navratu domu (30min) opet tu se synem nebyl a odjel na ubytovnu kde ted zije. Od psychologa i ode me ma zakaz tahat prcka na ubytovnu. Jednou prijel a mel dost sexualnim otazek. Vsichni okolo mi rikaji ze mam volat na policii ze je to brano jako unos a ja to tak také vnimam ale nechci delat rozruch pred malym. Je to jeho tata a ma na nej stejne pravo jako ja ale vsimam si ze vubec jako otce ho nezajima vychova naseho syna. Kolikrat nestíháme ani ukoly nic protoze vzdy prijede a syna uz nedotlacim k nicemu a ani on nepomůže. Kdyz tu mam pritele tak pomaha a dela vse s nim i ukoly proate zastava roli tatinka. Ale uz opravdu at premyslim jak tak nic me nenapada jak mu vysvetlit ze kdyz nechce stridavou peci tak aby respektoval ma rozhodnuti a daval vedet o svych navstevach. Ted co jsem s novym pritelem tak prcka i hodne navadi a rika mu hnusne vety typu strejda je fuj atd.. Takze akorat mi pridelava dalsi starost na víc. Protoze ja pak zas vysvetluji synovi ze tohle se nerika at jsou lidi jaky jsou. Ono toho je vic a rada bych to vyresila nejak rozumne. Budu moc rada za jakekoliv rady. Dekuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack17.11.2020 19:17

    Já bych do střídavky dobrovolně NIKDY nešla - navíc s takovým chlapem jako je tvůj ex!
    To by kluka naváděl ještě víc, nehledě na to, že by spolu žili na ubytovně?
    Nemáte dané návštěvy soudně? To je velká chyba! Pak se nemůže stát, že si přijede neohlášeně a syna mu dáš (a sama si tím zkazíš plány).
    Platí alimenty? Dej k soudu, že chceš stanovit pevné termíny návštěv (běžně je to třeba víkend za 14 dní, ale vše je na domluvě). Hlavně jde o pevnost a pravidelnost návštěv.
    Taky mám syna s bývalým a měla jsem úplný opak - ten střídavku chtěl, ale já si ji nedokázala představit. Proč ji vlastně chceš? Aby sis od syna odpočinula a měla víc času pro sebe a pro přítele? Pochybuju, že je to kvůli tomu, že je to jeho tatínek a na syna má stejné právo .. Už podle toho, kde žije a jak kluka navádí, to nebude zrovna ukázkový případ.
    Zajdi na OSPOD a poraď se tam, denně tam řeší takové případy a soc. pracovnice ti pomůže s napsáním žádosti k soudu, bude tě u něj i zastupovat ..
    Držím palce, hlavně střídavku ne! Ještě bys to obrečela ..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist