Problém s ex-chce abych žárlila na jeho nový život?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #322763 23.8.2017 22:57

Ahoj, mám strašný problém se svým bývalým klukem. Rozešli jsme se tak půl roku zpátky, možná je to déle, fakt nevím. Snažím se zapomenout, ale myslela jsem, že jelikož jsme už dospělí, že se tak můžeme i chovat, a že si hned nemusíme mazat jeden druhého z přátel, mazat telefonní číslo a tak, přesto, že už se s ním nechci potkat. Jenže on jak naschvál přidává na instagram (pro ty, co neznají, to je aplikace podobná facebooku, ale lepší) fotky, které mě rozčilují. Nevím, jak to pojmenovat, ale jak se tam přidávají fotky na 24 hodin, z toho, co zrovna děláme, tak tam neustále dával fotky s holkou, se kterou se hned po rozchodu začal tahat, přesto, že ona má podle kamarádek, které ji znají, kluka. Kvůli tomu jsem se na jeho "den" přestala dívat a bylo mi fajn, ale teď třeba sdílel fotku, tedy ona ji sdílela z jeho instagramu, a je na ni polonahý. Prostě mu jdou vidět celé břišáky, přitom jsme spolu měli pravidlo, že takové fotky, když budeme mít, že je nikomu nebudeme ukazovat. Cítím se z neznámého důvodu pohoršena. Možná proto, že to jak vypadá je mnou zásluhou, protože předtím byl hubený a nic moc kluk. Přiměla jsem ho chodit na kick box, posilovat, chodit ke kadeřnice a naučila jsem ho oblékat (a více věcí, jako ho donutila učit se do školy a snažila se ho odnaučit mluvit sprostě, ale to je jedno). A přijde mi to, jako by se někdo pyšnil mým peřím, jestli chápete, protože kdyby mě nepotkal, tak tohle nikdy nedokáže. A já jsem z toho celá špatná. Moje spolužačky, co ho znají díky mě, ho taky sledují a jenom nad tím kroutí hlavou, ať si toho nevšímám, že si ku*ví život, ale jak bych mohla, když mi to cpe pod nos? Jasně, asi by bylo nejlepší si ho vymazat, ale mě to přijde dětinské a nechcu, aby si myslel, jak mě zrujnoval. Chci, aby si myslel, že prostě udělal chybu, protože to si přesně myslím (jo, je to egoistické, ale přísahám, že pravdivé). Chci, aby věděl, že se mám bez něj lépe, a aby prostě záviděl. Je to moc špatné? Přijde mi prostě, že jenom budu dělat, to co on mě. Vždycky totiž, když to vidím, tak se mi sevře žaludek, udělá se mi knedlík v krku a chce se mi brečet a zároveň blít z toho, co dělá. Abyste chápaly, on byl první rok našeho vztahu obyčejný, ale laskavý a romantický. Jenže s tím, jak začal dobře vypadat, se mu zvýšilo ego a začal se ke mě chovat jako prase. Řval na mě i před lidma a když jsem kvůli němu brečela, bylo mu to úplně jedno. Byl strašně agresivní a měla jsem z něco strach, přesto, že jsem mu to říkala, nic. A ukončil to sám. Takže asi tak. Já popravdě ani nevím, co napíšu jako otázku, ale snad někdo tohle chápete, někdo to snad přečtete a poradíte mi něco, po čem si budu říkat "je mi to fakt jedno". Děkuju moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka223.8.2017 23:19

    Je mi líto, že se trápíš, ale na začátku píšeš, že jste se chtěli chovat jako dospělí, což na konci sama popíráš - chceš dělat věci, aby záviděl on a žárlil, aby ses ukázala, jak to bez něho pěkně zvládáš apod. Podle mě je normální a nikdo by neměl považovat za divné, že když se s někým rozejdeš a nechcete se už potkat, že si smažeš jeho číslo, FB, instagram, twitter a jiné spojovací články s ním. Já osobně bych měla ten problém, že i kdybych ho přestala sledovat online, ve slabé chvilce bych tam koukla a udělalo by mi to zle, rozhodilo by mě to, možná bych se neovládla, něco mu napsala a tím bych to všecko zhoršila. Takže moje rada zní - smazat číslo, přerušit kontakty, neřešit ho s kámoškami, prostě tlustá čára.

  • Musím souhlasit s buccaneerkou, akorát to asi napíšu víc na plnou hubu: Tvrdíš, že jste dospělí, ale ve skutečnosti se chováte jak dva haranti, co se na pískovišti dohadují, kdo má větší lopatičku. Zlobíš se na něj, že se předvádí na Ins., ale přitom mu sama potřebuješ dokazovat, jak se máš bez něj líp a chceš, aby záviděl..?
    Už spolu nejste, do toho, co dělá ve svém soukromí ti už nic není. Buď se nad to povznes, nebo smaž kontakty - bude to pořád míň hloupé a dětinské než to, co vyvádíte teď.

  • Ahoj, neco podobneho jsem si zazila. Rozesla jsem se s pritelem a taky jsem jej nechtela detinsky mazat, pomlouvat apod. Dokonce jsme se na tom domluvili. Jenze on domluvu porusil, zacal me pomloucat, psat "silene" statusy, dokonce to zaslo tak daleko, ze me pomluvil a ostatni na ulici po me volali dost nechutne veci. Takze i kdyz jsem na fb ho nesledovala, neprojizdela profil, proste nic,porad mi svym zpusobem delal ze zivota "peklicko", a to i ted kdyz uz jsme od sebe 2 roky. Ja jsem proste po tom vsem,i kdyz se mi to zdalo detinske, vymazala pratelstvi na fb, tel. Cislo, proste vse. Kdyz ho potkam na ulici pozdravim, ale nevybavuju se. Dala jsem mu jasne najevo, ze to co o me napovidal vim, a ze to neni pravda a muzu se branit. Zacal sekat latinu a uz si nic nedovoli.
    Jen k tomu aby ti zavidel. Neni duvod davat fotky, to dela jen chudak. On staci tvuj stastny vyraz a usmev kdyz te potka!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist