Problém s dcerou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440043 28.1.2022 22:44

Ahoj mé dveří je 14 za pár týdnů 15 mám o ni strach venku trajdá do noci někdy se vrátí až ráno mě i manžela má na háku tresty zákazy nic už dvakrát přišla dom opilá a sousedi ji vyděli kouřit dřív to byla fajn holka pomáhala mi a byla úsměvavá teď chodí jen v tmavém a až moc využíváním oblečení se mnou se nebaví asi je to fáze puberty ale co když do něčeho spadne ? Dřív měla samá jedničky teď propadá nechci aby jsi podělala život když jsi s ní chci promluvit buď odejde nebo mě odpálkuje myslíte že jí to přejde ? Nebo ve škole navrhovali umístit ji na pár dní do výchovného ústavu že ji to tam přejde ale nevím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • VÝCHOVA!
    Je mi 21 a pokud chci přijít kolem 22h domu odněkud tak se vždy zeptam. Tak to doma proste nastavené je! A pokud si dite chodí domu jak chce, tak není vychované;-)
    Toť vše. Kdyby vychované bylo, tak si toto nedovolí. Pevná ruka, nic jiného neplatí, vím to u sebe.

  • Dceři bych řekla, že když nechce poslouchat rodiče je dost stará na to, aby se postarala sama o sebe. Ať si platí část energií, jídlo, oblečení a ať si najde práci nebo pokud si chce něco vydělat, tak musí pomáhat s domácností. Výchovný ústav by také mohl mít nějaký smysl. Vy jste její rodiče a ona je nezletilá, takže pokud se to dozví sociálka, že pije, vy z toho můžete mít potíže jako rodiče. A také bych začala u sebe jako rodičů, nejspíše byla špatná výchova. Měla vše, co chtěla. Dostatečně jste se jí nevěnovali, tak hledala pozornost jinde. Ale to musíte vědět vy sami, kde jste udělali při výchově chybu.

  • Francy29.1.2022 14:21

    Já s teda nemyslím, že pasťák je řešení. Tam na ni 100% čeká špatná parta. Víte, kde je problém? Chytla se ve škole špatné party? Změnit školu, nejlépe do úplně jiného města. Utíká za přítelem? Znáte ho? Na zákazy a tresty už je stejně pozdě. Jaká byla vaše výchova? Z okolí vidím, že ti, kteří drželi své děti příliš zkrátka a nedali jim žádnou svobodu a míru zodpovědnosti, tak byli v pubertě jako utržení ze řetězu. Co školní psycholog? Konzultace na OSPODu?

  • Ja si taky nemyslím, že vychovny ústav je řešením. Podle mne prostě pevná pravidla dceři poněkud chybí a ví,že i když je poruší, že se nic nestane.
    Dcera to na mne zkusila v 15 letech jednou a se zlou se potazala a od té doby setkala latinu. Pokud jste tohle nechali dojit takto daleko, problém je u vás jako rodičů.

  • To se vůbec nedá číst. Žádné rozdělení vět. Nic. A ty chyby...to snad psalo dítě.

  • Ústav je dobré řešení, bohužel jí někdo stahuje svým chováním a jí se to líbí. Uvědomí si, co má doma a jiné děti ne.

  • Já bych to neviděla až tak černě. A to jsem sama ve 14 byla celkem vzorná, k cigaretám ani alkoholu jsem se ani nepřiblížila, trajdat někde po nocích už vůbec. Ale měla jsem spolužačky i kamarádky, které pravidelně chodily na zábavy, vracely se až ráno a to, co některé vyváděly...Teď většina z nich studuje VŠ, vyrostly z toho. Ohledně těch známek bych ji zkusila najít nějaké doučování, pokusila bych se ji pozitivně motivovat, pokud se jí známky zlepší...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist