Pro pražandy-kam na delší procházku s 1,5letým prckem?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149308 19.6.2018 21:41

Maminky z Prahy,poradte mi kam na vylet?Pojedeme s kocarkem,ale Adam v nem dlouho nevydrzi a bude chtit vyndat.Tak bych chtela nekam,kde se mu pujde hezky a da se tam ject i s kocarkem.Slysela jsem o nejaky cyklostezce kolem vody z Modran,nebo jsem premyslela na Sarkou a nebo Prokopakem.Ale tam nevim,jaky je tam teren na kocar.Poradite?

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko20.6.2018 21:48

    Kinského zahrada v centru - krásná prochajda pro dospěláka, s kočárem se dá, cestou dvě hřiště, velká louka, výhledy na Prahu. Doporučuji vyvézt se busem ke stadionu na Strahově a jít to odtamtud dolů pěšky.
    Vyšehrad - od tramvaje z Výtoně nahoru do kopečku, s kočárkem se dá v pohodě. Procházka po hradbách s výhledy, pak možnost zapikolovat to na dece na některé z travnatých ploch, nebo vzít dítko na hezké dřevěné hřiště.
    Botanická zahrada v Troji - doporučuji jít to od severního vchodu směrem dolů. Spousta krásných zakoutí.
    Alternativou je "malá" botanická v centru u Přírodovědecké fakulty Na Slupi - oplatí se i do skleníku, není moc velký, ale hezký a není drahý.
    Jestli na cyklostezku, asi bych zkusila spíš Ladronku. Pokud modřanskou, tak ideálně mimo víkend - to je tam jak na dálnici. Do centra je to z Modřan podél řeky cca 10 km a 2 h rezké chůze. Mám párkrát rovněž vyzkoušeno s kočárem. :) Cestou (na úrovni Braníku) hezké hřiště (Kroužky na Vltavě) s prvky i pro malé děti. V Modřanech se dále nabízí Modřanská rokle od Polikliniky Modřany - člověk je prakticky v lese, vede tudy asfaltový chodník k přehradě na konci rokle. Nebo z konečné autobusu Na Beránku lze dojít na Letiště Točná taky s velkým hezkým hřistěm v přírodě (lze se tam dostat i z druhého směru od Komořan - je to ale cca 3 km do kopce).
    Kunratický les, či už z Chodova, Roztyl, Krče... cestou taky několi hřišť, kdysi bylo hezké u IKEMu u restaurace Na tý louce zelený, ale už jsem tam tak 2 roky nebyla.
    Lesní minizoo v Chuchelském háji - dá se tam po asfaltové cestičce z Chuchle nebo z opačného směru od Barrandova.
    Jestli máte auto, pak doporučuji dále Dendrologickou zahradu v Průhonicích či oba Průhonické parky u zámku - příroda kousek za hranicí Prahy, s kočárkem sjízdné bez problémů.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist