Pro koho se rozhodnout?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #266579 15.1.2016 13:46

Ahoj holky,

je mi 22 let, do 18 jsem neměla přítele, s nikým jsem chodit nechtěla. Pak jsem to dala dohromady s nejlepším kamarádem, což se nikdy nemělo stát. Jsme spolu doteď, já v něm ale přítele rozhodně nevidím, nikdy jsme spolu ani nenavázali intimnější kontakt (jsem doteď panna nepolíbená). On to ví, i tak se mnou ale chce zůstat( a já se tomu divím), je na mě až závislý.

Teď jsem ale potkala jsem snad prvního chlapa v životě, který mě vážně zaujal a mám ho ráda (pan K). On mi taky už několikrát řekl, že by se mnou chtěl být. Oba o sobě navzájem ví, oba na mě tlačí a tlačí a tlačí, což mě od obou neuvěřitelně štve. Dokud mám "přítele"/nejlepšího kamaráda nechci si nic začít s tím druhým. Vlastně nevím, jestli bych s ním po tom, co bych se dokázala rozejít s přítelem, chtěla chodit, když mi teď říká, že pokud se nerozhodnu, najde si někoho jiného (což chápu, na druhou stranu mi to přijde jako vyhrožování), možná se i bojím toho, že by mohlo dojít k něčemu intimnějšímu.

A tak nevím co mám dělat, nechci přijít ani o jednoho, ale pravdou je, že pokud nic neudělám a nerozhodnu se, ztratím je nejspíš oba. Zároveň se kvůli oběma cítím strašně, jako kdybych je oba jen využívala a trápila. Co byste dělaly na mém místě? Já myslím, že musím nejdřív najít odvahu pro to ukončit nesmyslný vztah s přítelem.

Díky za přečtení, za vyslechnutí a za rady, nemám nikoho kromě psa, komu bych se svěřila.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tim kamaradem bych to dal neprodluzovala. Neni nic spatneho na tom,ze chces cekat,ale to,ze te to nelaka,ba naopak,svedci podle meho o prazelstvi,ne o partnerske lasce. A pan K.? Stejne bych si nechala chvili pauzu,jestli te ma rad,chvilku pocka, a ty si to aspon ujasnis. Ale je to na tobe, nekdy je opravdovy pritel lepsi,nez fyzicke poblouzneni (to ale asi nemas ani u jednoho).

  • To, co máš s kamarádem, rozhodně není vztah. Sex a minimálně nějaká erotická přitažlivost ke vztahu patří, a jestliže to tam z tvojí strany není a nikdy nebylo, pak to není vztah. Myslím si, že kamarád je do tebe zamilovaný, a tak je rád, že jsi s ním aspoň takhle, než vůbec. A co dělat? To už víš sama. Skončit tenhle prapodivný vztah s tvým kamarádem a pokusit se, pokud možno, to zase vrátit na tu čistě kamarádkou úroveň (neříkám, že jemu se to podaří).
    Potom už se můžeš řídit svým srdcem, pocity, intuicí a začít se poohlížet někdy do budoucna po opravdovém plnohodnotném vztahu. Ani se K. nedivím, že už ho to nebaví. Když uvidí z tvé strany nějaký posun (tj. odchod z tohohle (ne)vztahu), tak uvidíš, že se to třeba někam dál pak posune mezi vámi.

  • Myslím, že ve stavu kdy sama nevíš pořádně co vlastně chceš to pro tebe bude těžké na obě strany. Nechci být špatným prorokem, ale jestli na tebe tlačí i kamarád pak můžeš téměř jistě počítat s tím, že až mu dáš vale bude se cítit podvedený a obelhaný a z kamarádství už nic nebude. Stejně tak ten druhý nemůžeš po něm chtít, aby na tebe čekal do nekonečna. Na druhou stranu, kdyby tě opravdu chtěl, tak má pochopení a počká než to vyřešiš aspoň měsíc by ti dát mohl, kdyby byl zamilovaný. Je těžké takhle radit protože já sama se zasnoubila s nejlepším kamarádem a to i přes to, že to ne vždy byla velká zamilovanost. Ale vidím v okolí, že většinou pak už nejlepší kamarádi po konci vztahu nezůstanou protože se více méně skoro vždy ten druhý pak cítí podvedený a nevydrží se dívat na to jak je jeho "láska" s někým jiným. Je to opravdu těžké rozhodování. Tak ti radím, vše si dobře promysli, abys nakonec nepřišla o oba. Pokud se s kamarádem rozejdeš teď a to prostě jen proto, že víš že váš vztah nefunguje, určitě to vezme o maličko lépe než když to ukončíš a hned vezmeš jiného. Jinak dej si pozor, to že tvůj současný přítel a nejlepší kamarád nemá problém s tím, že spolu nemáte intimní vztah, neznamená to, že ten druhý bude stejně trpělivý. Nebo že se s tebou nerozejde hned potom, pak by ti zase zbyly oči pro pláč. Takže držím ti palečky, ať to dopadne co nejlépe. ;-)

  • Pokud si s pritelem nedate ani pusu, tak se tomu snad neda rikat, nez pratelstvi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist