Přiznat nevěru nebo ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #90989 10.9.2013 21:47

Ahoj, mám takový dotaz.. je tomu asi rok, co jsem podvedla svého přítele se kterým jsem tou dobou byla kolem půl roku. Bylo to špatné období plné hádek a nesvarů a já jsem s ním nechtěla být, měla jsem v plánu se s ním rozejít. Jenže v době, kdy jsme spolu ještě byli, jsem ho podvedla. Nešlo o nic "vážného" jen pár pus. Jde o to, že toho moc nelituji, protože díky tomu se mi otevřely oči, ohledně toho jak je můj stávající přítel výborný přítel. Jsme spolu nyní rok a půl a neřekla jsem mu o tom. Sám říká, že podvod je jediná věc, proč by to se mnou ukončil. Bojím se mu to říct, ale nechci, aby se to dozvěděl od někoho jiného. A to právě se může stát. Za pár týdnů bude jedna akce, kde bude můj přítel i ten kluk, se kterým jsem ho podvedla. Vzhledem k tomu, že ten je na mě naštvaný, se bojím, aby neřekl stávajícímu o tehdejším úletu. Proto nevím, zda to příteli říct nebo ne. Na jednu stranu by to k němu byl fér mu to říct, ale také bych tím zlomila navždy jeho důvěru ve mě, což rozhodně nechci. Co byste dělaly na mém místě vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nic neříkej a vše zapři pokuď není svědek.

  • Agnes.S11.9.2013 6:47

    asi bych z nějaké té pusy nedělala vědu a nechala si to pro sebe. Pokud máš potřebu to příteli říct, tak mu to řekni a očekávej jakýkoliv následek, sama máš představu, jak by se k tomu mohl postavit.

  • Co si budeme povídat, kdybys mu to chtěla říct, udělala jsi to dávno. Teď máš jen strach že by to mohlo prasknout, jinak by jsi si to nechala dál pro sebe. Chceš jen ulehčit svému svědomí, moci si říct, že jsi čistá, že jsi to přiznala. Jediné co se ale stane je, že ublížíš svému příteli.
    S největší pravděpodobností se to od toho druhého nedozví. A když už by se to dozvěděl, pak mu to můžeš vysvětlit tak jako nám. A když na to příjde, jestli šlo jen o "pár pus" tzn. že jsi v puse měla max. jeho jazyk a ne jeho penis, tak to snad ani nevěra není. Samozřejmě každý máme tu hranici nevěry jinde.
    Ale pokud budeš mít lepší pocit když ulevíš svému svědomí, za cenu toho že nenávratně poškodíš váš vztah, tak směle do toho.

  • Určitě nic neříkej, uleviš jen sama sobě, ale svému přiteli akorát ublížíš, vždyť už je to tak dávno. Nikomu tím nepomůžeš, akorát ublížíš. Řešila bych to až pokud to bude nevyhnutelně nutné, tedy pokud ten druhý bude mít chuť to řešit, tak zapírat, řekni, že je to magor, který Tě chtěl, ale Ty jsi ho odmítla, tak se mstí.

  • za me rozhodne zatloukat zatloukat a zatloukat :)

  • NE, NE, NE a NE! Nic mu neříkej, nebuď blázen!!! Tím ulevíš sobě, ale jemu hrozně ublížíš a zničíš tím dost možná celý vztah. Ber to jako velikou chybu, díky které sis ale uvědomila, že ho miluješ. A věř, že vím, o čem mluvím moc dobře....

  • sama jsem po pul roce priteli udelala neco podobneho. byla jsem nekolik mesicu v zahranici, takze nas vztah nijak daleko nebyl a on se mi moc neozyval, neprijel...myslela jsem, ze to brzy skonci, ze o me nestoji....prespavala jsem tehdy u kamarada, spala jsem s nim v posteli a taky jsme se polibili. priteli jsem priznala jen to prespani ve spolecne posteli. asi by mi to odpustil, ale bylo by mu to lito. ted uz jsme spolu patym rokem a nechci se k tomu vracet, i kdyz nekdy si na to vzpomenu. i bych mu to rekla, ale vim, ze by mu to ublizilo i po te dobe...asi bych to byt tebou taky nerikala nebo bych rekla treba jen nevinou cast, ze jste se tehdy s tim kamaradem trochu sblizili, ale rozhodne bych to nerikala pred akci, kde se potkaji....

  • no tak s někým se líbat není z mýho pohledu nevěra takže bych to neřešila a případně zapřela když myslíš že by to nerozdejchal. ještě záleží co je pro něj nevěra a co ne,možná by pusu ani jako nevěru nebral

  • Nic bych neřikala a pustila to z hlavy, vždyt jde o blbost a jestli se bojíš, tak tam nechodte

  • AHOJ, URČITĚ TO SOUČASNÉMU PŘÍTELI ŘEKNI. VYSVĚTLI MU TO TAK JAK TO PÍŠEŠ ZDE.
    A nebo mu to napiš do dopisu, který mu dáš třeba na noční stolek nebo někam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist