Přiznání otcovství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #86975 28.3.2013 22:18

Ahoj, holky,
moje známá se svým přítelem čeká miminko, ale ještě neměli svatbu. Naneštěstí se jí přitížilo, takže musela do nemocnice, kde si zřejmě bohužel chvíli poleží. :( Její přítel měl přiznat na úřadech otcovství, jenže to zatím nestihli. V nemocnici ji bylo řečeno, že mimčo bude mít příjmení po ní. Ona by chtěla, aby mělo příjmení spíš rovnou po otci, aby neměla pak zbytečné lítaní, až se to narodí. Nemáte někdo s tímhle zkušenost? Nedá se to řešit ještě jinak než přejmenovávat mimčo po porodu, např. plnou mocí?
Díky za všechny rady, hezké Velikonoce ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • inthense28.3.2013 22:41

    ahoj,bohuzel tak to je,ale nevadi.Po porodu zajdou na matriku a vydaji jiny rodny list.nebo me napadlo zavolat na matriku jestli by slo vyzvednout papiry a pritel to tam jen odnest

  • Po porodu nebude mit moc litani, jen zajdou jednou na matriku s rodnyma listama - 5minut a hotovo. Pak to je asi za hodku hotove a vyzvednout to muze uz jen pritel. Teda tak jsme to meli mi.

  • Tak my to máme teda už hotové, ale podle mého to jen tak s plnou mocí na matrice neudělají. Ale třeba se to před porodem ještě stihne - je to otázka 15 minut a je to. Jak je to pak po porodu, to nevím, nemám zkušenost. Jen jsem od všech slyšela, že je lepší to mít takhle dopředu, protože pak je v rodném listě tvoje příjmení a ne otcovo a hlavně tam prý uvádí "otec neznámý". Musí se to pak zpětně a vystavovat nový rodný list. Takhle ho už může partner jen vyzvednou mezitím co vás pustí z porodnice - už to má spečetěný :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist