Přítelovo stěhování do zahraničí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #481491 19.11.2022 12:27

Ahoj holky,potřebovala bych vaše názory...
S přítelem jsme spolu 5 let,oboum nám je 25,bydlíme spolu a plánujeme miminko..
Nedávno mu ale přišla nabídka že by mohl jet na půl roku pracovně do zahraničí a podle všeho by si tam vydělal víc než za rok tady..
Vidím na něm,že je z toho natěšený,vždycky chtěl jet do zahraničí a plno našich finančních problémů by se tím vyřešilo ale myslím si,že je to pro náš vztah hodně riskantní..Bydlíme spolu 4 roky a nejdéle jsme od sebe byli 2 týdny když jsem byla v nemocnici a už to se nedalo vydržet..
Nechci ho tady držet,vlastně logicky ani nemůžu,nepatří mi..Ale představa toho že by jsme se půl roku neviděli,mě strašně bolí..On to má stejně jen v tom hlavně vidí ty krásné peníze a nebere to tak tragicky jako já..
Já s ním jet nemůžu,mám tady práci,mám epilepsii (vím že i tam jsou doktoři ale mám tady fajn neurologa který mi hodně pomohl a zná do detailů všechny mé problémy okolo epi.) no a jsem trošku "závislá" na své rodině,neumím si představit být bez rodičů tak dlouho..
Ještě je tu i ta žárlivost..Jsem přítelova první holka,spal jen se mnou takže se bojím že by se tam ukázala jiná a úplně mu oblbla hlavu..
Bože,jsem z toho zoufalá,nechci ho držet když vím že si to vždycky přál ale zároveň se bojím že o něj příjdu,protože plno vztahů na dálku nevydrží..
Jak by jste to řešili vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack19.11.2022 19:13

    Já bych to tak tragicky neviděla.
    Jste spolu 5 let, takže půl roku sice bude dlouhá doba, ale ne k nevydržení, nepřežití.
    Mnoho párů takto na dálku funguje běžně, v dnešní době při všech skypech to nebude taková tragédie.
    Bude to spíš nezvyk, ale i ten po chvilce pomine.
    Vyřešíte si problémy s penězi, utvrdíte si, jak moc se máte rádi a miminko přece ten půlrok ještě počká, nebo ne? :-)
    A tvoje žárlivost vypovídá spíš o tvé nejistotě, věř mu trochu a uklidni se.
    Jde tam vydělat peníze, ne honit sukně. :-D

  • nigrinka19.11.2022 13:13

    Ahoj, je vidět, že vidíš všechny pro a proti. Z Tvého článku mi vyplývá, že by samozřejmě měl přítel jet, je to jeho sen a Ty mu pochopitelně přeješ splnění jeho snů. Věř, že je snazší si plnit sny, když ještě děti nejsou :-). Na druhou stranu, ber to jako zkoušku vašeho vztahu před miminkem. Myslím, že je to velmi dobrá příležitost. Pokud bude na wifi můžete si klidně denně volat, ale zase se nemá nic přehánět. On bude mít hodně co dělat v novém a cizím prostředí. Tak bych si nedělala hlavu z toho, že si zavoláte jen 2x týdně... Sama jsem byla 1/2 roku v Anglii bez přítele. Dopřej mu volnost a svobodu. Pokud Tě miluje a váš vztah je pevný, tak se po půl roce znovu šťastně shledáte. Pokud mu zakážeš jet, "může" Ti to v budoucnu vyčíst. Myslím, že když jsi byla jeho první holka, bude k Tobě mít hodně silnou vazbu. Určitě ať jede, plňte si sny dokud jste mladí. Je to "jen" půl roku. Také v tom možná najdeš své kouzlo. Třeba zjistíš, že je hezké mít víc času sama na sebe.. Moc držím palce. Neházej flintu do žita. Pokud Ty věříš, že vztah na dálku nevydrží, tak věř, že nevydrží ani v přítomnosti...a toto nebude vztah na dálku, to budou půlroční prázdniny a pak se Ti vrátí domů... Hodně štěstí a důvěry... (každá kamarádka v okolí nemusí být milenka :-) )

  • packa.f20.11.2022 10:56

    Půl rok opravdu není tak dlouhá doba, můžeš za ním jezdit na víkendy, prodloužené víkendy, kdy u nás je státní svátek, u něj třeba ne. Nebo naopak, on může přijet sem. Pokud za půl roku vydělá víc než tady za rok, jak sama píšeš, vyřeší to vaše finanční starosti, což v dnešní době při takové inflaci se fakt hodí. O starost méně. Až budou dětí /dítě/, tak ještě budeš vzpomínat na půl roku, když mohla mít čas sama pro sebe. Před dětmi jsem si to také nedokázala představit. S manželem jsem se seznámila zhruba ve stejném věku jako ty a nikdy jsme bez sebe nebyli déle jak týden. Teď máme dvě děti a co bych za to dala mít týden pro sebe.:-D Pokud by to navíc bylo od nového roku, tak Vánoce strávíte spolu ještě tady, ale i kdyby ne, na Vánoce snad pracovat nebude a určitě by přijel aspoň na ty svátky za tebou.;-)

  • připadá mi, že to vidíš hodně tragicky - nepíšeš sice kam do zahraničí, ale proč by jste se za tu dobu nemohli vidět? určitě bude mít nárok i na nějaké volno a přijede za tebou nebo ty můžeš za ním.
    horší je tvá nejistota a určitá nedůvěra jemu, kdy si myslíš, že proto, že jsi byla jeho první, tak bude mít potřebu vyhodit si z kopýtka a honit sukně.
    podle mého toto může ukázat za co ten vztah opravdu stojí.
    dcera si našla přítele v cizině a trvalo 4 měsíce, nežs e spolu poprvé v reálu viděli, do té doby to byly jen telefonáty/videohovory přes skype.
    vám to pomůže finančně a tobě si opravdu ujasnit, zda s tímto mužem být chceš nebo je to i jen určitý zvyk.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist