Přítelova kamarádka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424690 7.2.2021 14:29

Zdravím, mám kamaráda se kterým se znám asi 4 roky a s přítelem jsme spolu skoro 2 roky. Občas si s tím kamarádem píšu, vždy se ozveme po nějaké době a pak zas dobu nic. Častokrát jsem řešila s přítelem, že mu můj kamarád vadí a teď v pátek mi řekl, že když já si můžu psát s ním, i on může se svou kamarádkou, kterou zná taky už dlouho a dřív se hodně bavili. Pak z něj vylezlo, že mi vlastně chtěl ukázat, jak to vnímá on a že to není nic příjemného. A opravdu docela mi to vadí, vždy mi ještě tvrdil že nemá za potřebu si s jinou psát a teď tohle. Takže jsem dostala trochu strach co tak na jednou. Samozřejmě přítelovi plně věřím ale nějaký ten strach tu vždy bude. Jak tuhle situaci řešíte vy, vadí vám když si přítel píše s kamarádkou?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak buď ti to vadí a nebudete si písať s kamarátmi opačného pohlavia ani jeden alebo ti to nevadí a tým pádom to nerieš. Dohodnite sa obaja ako to chcete, no žiadny dvojitý meter, zbytočne sa preto budete hádať. Radšej sa o tom porozprávajte, predpokladám, že ste dospelí ľudia 🤷‍♀️

  • Rebeca7.2.2021 19:20

    Já bych se snažila s ním otevřeně promluvit na to téma, proč přesně mu kamarád vadí. Z mnoha zkušeností můžu říct, že ve vztazích často lidem vadívají takoví kamarádi opačného pohlaví, kde člověk větří nějaké potenciální riziko - jsou tam třeba drobné náznaky, že se jeden druhému docela líbí, nebo něco takového. Snažila bych se tedy přijít na to, jestli má tvůj partner pocit podobného "ohrožení", nebo jestli třeba nemá špatnou zkušenost z minulosti (na čemž by bylo potřeba zapracovat, protože vzájemná důvěra je ve vztahu důležitá.) Nebo jestli je prostě žárlivec a vadí mu každý chlap ve tvém okolí.

    Nedovedu si představit, že by mi partner zakazoval kamarády-muže obecně, ale pochopím, že nebude skákat radostí do stropu z některých konkrétních kamarádů, o kterých ví, že často flirtujou a dali by si říct.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist