Přítel mi zakazuje dovolenou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #374459 6.6.2017 11:26

Dobrý den, s přítelem se znám asi tři týdny. V srpnu mám jet a kamarádkami na prodloužený víkend. Přítel mi to ale zakazuje a nechce abych jela. Z důvodu toho že ho předešlé partnerky podváděli a bojí se aby něco neprovedla také. Co s tím? Prodloužený víkend už mám domluvený půl roku

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jeď. Nemá ti co zakazovat a jestli ti už takhle od začátku nevěří, tak bych přehodnotila, zda má takový vztah vůbec smysl. Život se žárlivcem je peklo.

  • Určitě jet a nenechat se omezovat. Jeho strach je jeho problém a handikep a on je také jediný, kdo s ním může něco udělat.
    Tvé ubezpečování a přizpůsobování se jeho požadavkům povede max. ke zvyšování jeho požadavků na Tebe - časem začne zakazovat zájmy, přátele, rodinu, jakýkoliv čas trávený bez něj, měřit Ti cestu domů z práce a bude to odůvodňovat tím, jak trpí a bojí se.
    100% jistota partnerovy věrnosti zkrátka neexistuje - pouze důvěra.

  • v první řadě se on musí vypořádat se svojí nedůvěrou k tobě. to, že ho zradily předchozí partnerky (nebo si to o nich myslí), neznamená, že ty zákonitě uděláš totéž.
    jste spolu krátce na to, aby Ti zakazoval takovéto rozjednané akce. Je to o komunikaci.
    Můj manžel měl se svojí ex taky nepříjemnou zkušenost, ale tu důvěru ve mně se musel naučit vložit on sám, a já spíš se snažila nezavdávat příčinu k tomu, aby nějak musel žárlit. A pokud nastala / nastane situace, kdy má nějakou obavu, že to spěje k něčemu nedobrému, tak je mezi námi základem komunikace.

  • Zdrhej od toho pitomce co nejrychleji, pokud se takhle chova ted, tak jak se bude chovat za par mesicu, let? S jednim zarlivcem jsem chodila dva roky a fakt se to neda odnaucit a nemuzes mu nijak "pomoct". Mi prolezl treba maily x let zpatky i do doby, kdy jsem s nim nebyla, na diskotece jsem se pozdravila s kamosem, co jsem hrozne dlouho nevidela, dali jsme si pusu na tvar a ten kdyz to videl, rozmackl v ruce sklinku s pitim, jeho kamosi si delali srandu, ze si vedle me ani nesmi sednout, atd... Mozna kdyby sis promluvila s jeho ex, tak ty pribehy uvidis z uplne jineho pohledu. Uprimne, po rozchodu s tim "stihacem" jsem mela silenou potrebu nevazaneho sexu a dalsich x mesicu na vztah vubec chut nemela.

  • Normálně jeď :-) nemá ti co zakazovat,má ti věřit. Jinak vztah nemá cenu...

  • Jela bych,... a nejlépe si s ním o tom ještě zkusila promluvit. Ale být tebou, přehodnotím Váš vztah, protože ti očividně nedůvěřuje a bez toho prostě vztah fungovat nemůže.

  • slunickoL6.6.2017 23:36

    Souhlasím s ostatními, jet a tohoto přítele si pořádně rozmyslet. Asi to nebude ten pravý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist