Přítel mi leze do věcí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #361510 13.11.2018 23:58

Ahoj, s přítelem jsme 3 roky, plánujeme společné bydlení, ale je tu věc, co mi na něm vadí - leze mi do věcí. Neskrývám žádné tajnosti, ale jde mi spíš o princip a o nějaké respektování soukromí...Už i moji rodiče mi narovinu řekli, že nechtějí, abych ho u nich doma nechávala samotného, protože si toho už taky všimli. Chystám se s ním mít o tom promluvu, nedokážu si představit společné bydlení s tím, že si musím vypínat i PC, aby do něj nelezl (nedávno jsme koukali na mém ntb na film, jelikož jsem byla unavená a znám ho, nepřihlašovala jsem se na svůj osobní účet, ale na účet pro hosty...u filmu jsem usla a probudily mě zvuky, jak se přítel snažil pomocí snímače prstů dostat na můj účet - v minulosti se mu to podařilo...) ...chci se zeptat, jak vám by to vadilo? Před přítelem tajnosti nemám, ale úcta k nějakému soukromí by podle mě měla být, mě osobně by upadly ruce, kdybych mu měla lést do věcí. Děkuji za všechny názory, popř. rady :-)

PS: už dřív jsem ho nachytala a jasně mu dala najevo, že mi to vadí, ale bohužel to nepomohlo :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vadilo by mi to do té míry, že bych vztah ukončila - bez důvěry to fungovat nemůže a nikdy nebude. A důvěru mu nijak nenaordinuješ, ta tam buď je, nebo není. Jak se vůči Tobě projevuje jinak? Je žárlivý?

  • Francy14.11.2018 6:39

    Bohužel si myslím, že rozmluva nepomůže. Navíc, když už si ho na to upozornila a on nepřestal. Zřejmě ho to doma nenaučili a on teď těžko pozná, že se to prostě nedělá! Myslím, že je velmi důležité respektovat soukromí toho druhého. Jistě jako partneři k sobě budete mít blízko, ale vše má nějaké hranice. Nikdy bych bez zeptaní nevlezla nikomu do pc, peněženky, batohu apod. Navíc pokud by mě na takovou věc upozornili už i moji rodiče, tak bych se za něj hanbou propadla 8-o Myslím, že je na místě přehodnotit společné bydlení..

  • piprdka14.11.2018 6:42

    Myslím, že to bude hlubší problém, než nedostatek důvěry. Pokud leze do věcí i rodičům, vypadá to spíš na nějakou poruchu. Každopádně v první řadě bude asi dobré, když se ho zeptáš, proč to dělá, třeba si to ani neuvědomuje, pak se uvidí, jestli s tím lze pracovat.

  • interstellar14.11.2018 7:38

    Rozhodně to normální není a zvažovala bych, jestli bych v takovém vztahu pokračovala. Pro mě je soukromí důležité.

  • buccaneerka214.11.2018 7:56

    A proč to dělá? Není to třeba nějaké nutkání? Co hledá? Co si myslí, že najde? Takto nějak bych se ho ptala.
    My třeba s mužem máme vzájemně přístup do svých mobilů a známe i hesla do počítačů, ale lezeme tam jen, když něco potřebujeme najít, zavolat apod.
    Pokud leze do věcí i tvým rodičům, bude to asi nějaký větší problém.

  • Kamkri14.11.2018 8:09

    ahoj, vadilo by mi to hodně. S manželem si věříme, nelezeme si ani vzájemně do skříní, natož do mobilu atd. Jak už tu padlo, pokud leze do věcí i tvým rodičům, je to hodně divné. Než uděláš další krok v podobě společného bydlení, zkus to vyřešit. Toto není normální.

  • stupidiack14.11.2018 15:14

    Tak to bych chápala jako naprostou ztrátu důvěry. A přítel musí mít hodně nízké sebevědomí, když si potřebuje něco dokazovat a zjišťovat. Tohle bych nesnesla a vztah ukončila, byť bych s ním byla sebedýl ..

  • jedna věc je využít příležitosti, pokud například před ním necháš otevřené zprávy na facebooku tak, že to nejde přehlédnout, a druhá věc je, pokud se tomuhle očividně snažíš předejít až do té míry, že se přihlásíš na účet pro hosty, a on se ti snaží sejmout otisky prstů aby se tam dostal! jak už tu někdo psal, tohle bude spíš psychická porucha a vsadím boty, že pokud spolu začnete žít, tak to bude tisíckrát horší. S manželem jsme spolu 3 roky a nikdy jsem mu nevlezla do telefonu ani nikam jinam, ani když jsem měla hodně příležitostí, a i přestože vím, že na něj holky dost letí a snaží se mu psát všude možně. Zrovna tak on používá můj počítač, ke kterému jsem mu řekla heslo, dost často se zapomenu odhlásit z facebooku a jemu samotnému je to nepříjemné natolik, že mě okamžitě odhlašuje. Soukromí se musí respektovat za každých okolností. Sice nikdy neradím, aby se někdo s někým rozešel, ale v tomhle případě nevidím jiné východisko protože rozhovor nic nevyřeší.

    Pokud to není porucha, pak potřebuje přítel opravdu hodně dostat přes prsty, aby se tohle odnaučil (léčba šokem)

  • Mi se to take nezda moc normalni,ja bych vztah ukoncila, ale jestli ho opravdu nechcete opustit a milujete ho,tak navrhuju nejakou vztahovou poradnu ne-li psychiatrii

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist