Přítel lže

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51530 22.12.2011 8:45

Zdravím Vás milé dámy,

Mám problém, se kterým si nevím rady. S přítelem jsme spolu přes 3 roky. Nedávno jsme oslavili 3. výročí. Vztah s ním by byl perfektní, pomáhá mi, stará se, je tolerantní a má mě rád.
Bohužel, dost často lže. Vždycky jde o drobnosti, které se rychle vyřeší, většinou to poznám a moc neřeším. Před časem zalhal horší lží a já mu řekla že to bylo naposled. Ví, jak si stojím ve vztahu na upřímnosti, ale sám ji moc nedá - pro něj drobné lži nejsou zlé lži.
Včera jsem se bohužel dověděla, že má už půl roku přepsané telefonní číslo své býlavé - poprosila jsem ho tenkrát, aby ho vymazal - na smyšleného kamaráda. Lezeme si do telefonu normálně, myslela jsem že nemáme před sebou tajnosti. Před 2 měsící jsem tam objevila sms od toho kamaráda, a výpis. Ptala jsem se kdo to je, že ho neznám a on že kamarád z fotbalu, kdysi spolu hráli atd.... uvěřila jsem tomu. Pak zůstávaly výpisy, ale mizely sms. Už jsem začínala mít podezření, že mi lže, ale okaždé mě ujistil, že to tak není a že jsem žárlivka. Omlouvala jsem se mu, říkala jsem si asi jsi fakt hysterka a snažila se věřit. Včera se všechno provalilo, nebudu říkat jak - úplně náhodou.
Zapíral dokud to šlo. Pak jsem vyrazila s důkazama a to přiznal barvu.
Prý to celou dobu dělal abychom se nehádali. Věděl, že mám na jeho bývalou vztek a nemusím ji a kdybych věděla že si píšou, hádali bychom se pořád. Dělal to prý pro naše dobro.
Nechápu, jak mi mohl něco takového udělat. Celou tu dobu mi lhal, ponížil mně. Připadá mi to jako podvod.
On to nechápe, říká mi abych to přešla, že o nic nešlo. Napsal ji prý jen 3 zprávy a viděl ji naposled před půl rokem.
Mám problém znovu mu odpustit, měla bych vůbec? Už je toho na mně moc, ale strašně ho miluji. Nemůžu bez něj žít, měla jsem pocit že víc už milovat nemůžu, už jiného chlapa nechci.... byl to můj princ na bílém koni a zradil mně. Nevím jak se zachovat. Pořád pláču a nemůžu se z toho vzpamatovat. Mám pocit, že dál už nemůžu, nebudu mu už nikdy věřit jako předtím, navíc když on se choval jako by nic. Prý že všechno bylo fajn když jsem to nevěděla...
Je to normální?
Prosím o radu..... Děkuji

Teď jsme se domluvili, že to byla poslední jeho lež. Pokud to poruší, končíme spolu.
Je mi pořád ale dost hrozně a nevím jak se stím srovnám. Mám chuť přijmout pozvání na skleničku od kluka co se kolem pořád motá a pak mu oplatit stejnou a nakecat mu že jsem byla s kamarádkou.
Je to hnusný vždycky jsem říkala že bych nikdy nezalhala ale on nechápe jak mi tou nepravdou ublížil, tak ať to okusí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi dostanu hromadu mínusů, ale proč ti ta bývalá tak vadí? Proč jsi po něm chtěla aby ji vymazal? Tohle je něco podobného, co se tu řešilo včera (to bylo zase o fotkách bývalých přítelkyní)...aspon mě to teda přijde podobné. A můj názor je takový, že ty jsi mu vzala minulost, někoho s kým chodil, někoho s kým něco zažil. Jestli ti nic neudělala, tak nemáš právo na to, mu jí zakazovat. Můj přítel se s bývalými holkami kamarádí, já mu věřím a nebudu mu to brát. Podle mě jsi ho k téhle lži dohnala ty. Podle mě ti jen nechtěl ublížit, ale taky nechce uplně odstřihnout ji. Tak se do mě klidně pusťte, ale je můj názor.

  • Ahoj ahoi, musím souhlasit s ostatníma holkama, co ti tady píšou o vzájemném lezení si do mobilů. Co se týče lži tvého přítele: z jeho strany to podle mě byla vůči tobě milosrdná lež. Věděl, že si na jeho bývalou přítelkyni vysazená a proto si číslo nevymazal, ale pouze přepsal. Nevím jak dlouho s bývalou přítelkyní byl, ale pokud to trvalo déle, je dle mě pochopitelné, že je součástí jeho minulosti a pokud spolu až do současnosti vychází dobře a jsou stále kamarádi, asi nemá smysl mu to vymlouvat a rozčilovat se kvůli tomu, nebo mu kvůli tomu dávat ultimáta. Myslím si, že tě má rád a proto ti zalhal, protože věděl jak bys "vyšilovala". Uškodíš tím bohužel jen sobě, v hlavě se ti honí různé představy atd. Co se týče mého vztahu s přítelem: jsme spolu 4 roky, do telefonu jsem mu nelezla ani jednou, mluvíme spolu na rovinu, kolikrát byl se svou bývalou přítelkyní venku, chodí na večeři s bývalými kolegyněmi a hlavu si s tím nelámu. Vše mi řekne předem a já nemám důvod pátrat po tom, co se kde děje. Absolutně mu důvěřuji a je to tak i z jeho strany. Zkus se nad sebou zamyslet a řekni mu, že pokud se s ní bude chtít vidět nebo si s ní napíše, aby ti o tom narovinu a třeba i předem řekl. Přece nejde někomu zakazovat styky s někým jiným. Ty máš také jistě kamarády, kterým napíšeš nebo se s nimi sejdeš. Zkus se vžít do jeho situace a tuhle lež ber jako tu milosrdnou.

  • já myslím, že normální chování tvého přítele není, stejně tak není normální, že si hrabete do telefonu, moc velkou důvěru mezi sebou asi nemáte, ale to je vaše věc. proč má potřebu psát si s bývalou přítelkyni? měla by sis zvážit PRO a PROTI toho vztahu, prostě plusy a mínusy.... jestli má pro tebe cenu být s člověkem o kterém víš, že ti lže a celéj život přemýšlet jestli momentálně opět lže a nebo mluví pravdu mi teda přijde hrozný... lidi se rozcházejí a scházejí, sama jsem ukončila vztah po šesti letech a teď jsem s novým partnerem o moc šťastnější, takže neboj, uměla bys bez něj žít ! pěkné svátky.

  • Upřímně lézt si do telefonů mi moc normální nepřijde.Můj přítel si také občas napíše s bývalou.Ano trochu mi to vadí ale co nadělám? Když mu to budu vyčítat tak se budeme zbytečně hádat.Na druhou stranu byli spolu několik let a něco prožili.Třeba mě hodně lidí odsoudí ale ve vztahu občas musí jeden něco překousnout.Chlapi nechápou naše myšlenkové pochody a že nám i drobnost může ublížit.Myslim, že když si občas napíší a není v tom nic víc tak bych to neřešila.Chlapi nenávidí když je někdo kontroluje na tož když se jim říká co mají udělat. Můj předchozí přítel mi po 5-ti letech přiznal , že má milenku a s ní dítě.Takže opravdu pár sms bych neřešila.Holka život je moc krátký na to aby jsme jen žárlili a podezírali.Takže hlavu vzhůru ,utřít si slzičky a začít se smát.Vždyť konec koncům je s tebou a né s ní :-) A věř, že bys bez něj přežila :-)

  • ahojky :-) jestli to dobře chápu, tak všechny lži se týkaly bývalého vztahu? Tak tenhle problém zrovna řeší můj bratr se svou přítelkyní...Jelikož se přes týden nevidí, komunikují spolu přes FB. Teď si ona všimla, že si brácha přidal svou ex mezi přátele a ona to teď bere jako podraz, zradu a dala mu ultimátum, že buď ona nebo jeho ex...Takže mi ani nepřijde divné, že si tvůj přítel raději přepsal její jméno v telefonu (pokud si do něj teda "chodíte"), aby se vyhnul tomuhle...I my shodou okolností něco takového na začátku vztahu řešili. Problém byl v tom, že já moc mužských přátel neměla, s ex se nevídám, kdežto on má spoustu kamarádek a i se svými expřítelkyněmi má velmi přátelské vztahy, takže u nás není výjimka, když s nimi chatuje přímo přede mnou ;-)
    Chci tím říct, že si to možná jenom zbytečně bereš. Pokud víš, že příteli můžeš v otázkách věrnosti věřit, tak bych se na tyhle "drobné lži" vykašlala, promluvila bych si otevřeně o bývalých vztazích, ujasnila si, že již netrvají a že jsou minulostí...pak ti jistě přestane v tomhle lhát. Chlapi jsou prostě jiní...My bereme expřítelkyně jako rivalky a potenciální nebezpečí, oni je berou jako součást své minulosti a i když už pro ně nic významného neznamenají, není pro ně problém s nimi udržovat vztahy pouze na přátelské úrovni...Myslím si, že byla chyba příteli zakazovat mít její číslo v telefonu, ono totiž kdyby tě s ní chtěl podvést, tak by to stejně udělal ať s číslem nebo nez něho ;-)

  • Myslím, že to není normální. Ani Tvoje reakce a přehnaná myšlenka o princi na bílém koni, ani to, lézt si do telefonu. Nepřijde mi ten vztah zdravý. Chtělo by si to udělat pořádek v sobě sama a pak ve vztahu.

  • Ahoj ja to trochu znam mojemu zacala vypisovat take byvala po trech letech nase znamosti a kdyz jsem se ptala co mu che tak ze prej jen jak se ma :-)) haha tomu jsem tak verila a jak jsem to nikdy neudelala tak se koukla na sms a bylo tam ze by se snim chtela sejit.Samo jsem to zacala resit s mojim chlapem proc mi lze atd.A on ze nechtel abych byla nasrana mi jsme to vyresili tak ze si vklidu sedli on mi rekl ze se sni schazet nebude nebo nevidi duvod a ja mu rekla ze pokud neco takoveho bude delat budu to delat i ja.Od te doby je klid on ji neresi ona uz nevypisuje nebo miluje mne a ja mu verim.Mozna by jste si meli sednout a promluvit kdyz ho milujes nemusite vse resit hned rozchodem vzdyt nic jeste neprovedl spatneho a take by jste si meli zacat vice duverovat nelezt si do zprav atd.Ja mojemu verim jsme spolu uz 4roky a krasne nam to klape tenkrat ji vlastne ani nenapsal ze se sni sejde a ani ji nedal zadnej naznak.Drzim ti palecky a preju krasne svatky

  • muj pritel to taky udelal akorat to bylo tak ze mi mobil ukazat nechtel ale vedela sem ze tam neco skryva protoze si mobil nosil i na zachod sebou , pokazde kdyz mu prisla smska tak mi rekl ze mu pise operator nebo tak , no a jednou si mobil zapomel u me a me to nedalo byly tam smsky od jeho byvale a psali si ze spolu zajdou tam a tam ale pak to zaclo a psali si o tom co by si navzajem delali a tak , kdo nezazije neuveri jaky je to hrozny pocit , milujes ho ale vis ze on te sklamal , nechtela sem ho okamzite sem ho vykopla , ale on porad volal , snazil se , jeho byvala mi rekla ze je fakt zniceny a ze to udelali jenom proto aby se ona zbavila toho svojeho kluka , uz si verime a dalsi 3 rocky sme spolu a uz je jenom muj ... u tebe nevim , bud zkusit dat znovu duveru a verit kdyz slibi ze proste tohle skonci ze ti to vadi a nebo to bohuzel ukoncit :(

  • pokud si budete lhat a delat takove naschvali tak vam to dlouho nevydrzi.

  • když už jste se na něčem domluvili, tak bych se toho držela...naschvály do vztahu nepatří...

  • Souhlasím s nadulkou, pokud máte něco domluveno, určitě bych mu nic nedělala na truc. Víš sama jaké je, když ti on lhal, a teď bys mu dělala to samé? Nechci být nějak zlá, ale tohle by se ti mohlo vymstít, aby ses poté nedivila, že vztah ukončí spíš on, než ty. Naschvály si dělají malé děti, ale ne dospělí lidé, kteří spolu mají dlouhodobý vztah, to se na mne nezlob a ještě když tvrdíš, jak moc ho miluješ.

  • Verousek8922.12.2011 14:31

    Tvé představy jsou dle mého názoru dost vysněné. Princ na bílém koni? .. Ale no tak... Přijde mi, že jsi moc velký snílek, potřebuješ se postavit nohama na pevnou zem, urovnat si, co vlastně od vztahu očekáváš a podle toho se k partnerovi chovat. To, že si lezete do mobilu je vaše věc, nemít před sebou tajnosti je super. Ale přijdeš mi opravdu jako přehnaná žárlivka a stejně jako holky si myslím, že ti lhal právě jen a jen kvůli tobě a že ve finále si za to vlastně můžeš sama. Myslím si, že tvůj partner ti rozhodně nechtěl ublížit a protože tě zná, radši to tajil... Pokud si pouze povídají jako kamarádi, tak nevidím důvod, proč by ti měla jeho bývalá vadit. Zakazuješ mu kamarádku, to mi normální nepřijde. To, že spolu chodili je přece minulost, teď má tebe a kdyby to tak nechtěl, tak by přece s tebou nebyl.

  • Lhal mi ohledně věku..sice jenom rok,ale lež to je..co mám dělat??..mám mu to říct,nebo to prostě neřešit??..z:-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist