Přítel chrápe - nemůžu spát

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9389 9.11.2011 19:09

Ahoj holky, mám problém s přítelovým chrápáním. naštěstí jsem poslední dobou pořád unavená tak že usnu dřív než on (a on obvykle usne během několika vteřin, dokonce párkrát usnul i během telefonování), a taky když usíná tak nechrápe, jen občas hlasitěji dýchá. začne chrápat cca ve 4 hodiny (někdy i kolem půlnoci) a naštěstí to není tak hrozný že by fakt zařezával, jak říkám je to něco mezi chrápáním a hlasitým dýcháním, jenže právě takhle nad ránem mě to vzbudí - já k spánku potřebuju absolutní tmu a ticho, jinak to nejde. tak ho pořád maličko vzbudím aby přestal a snažím se stihnout usnout, což samozřejmě nestihnu. jen když spí na pravém boku, tak nechrápe, jenže je jasný že za chvíli se zase stejně překulí. nevíte jak se toho chrápání zbavit? zkoušeli jsme sprej Adenol, ale moc to nezabralo. a na operaci ho nechci nutit, stejně by se mi to nepovedlo. zatím spolu nebydlíme, takže u něj spím 2x do týdne, ale chceme spolu začít bydlet a nerada bych dopadla jako všechny moje kolegyně, kde ona spí v ložnici a manžel v obýváku :( už spoustu let... a špunty do uší opravdu taky ne. dá se to nějak odstranit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, trápí mě stejný problém :( akorát já už rezignovala a do toho obýváku chodím. Když konečně zaberu, tak tak zachrochtá,že se leknu a je zase po spánku :( .. Je to fakt šíelný, dokáže usnout běheme 5 vteřin - nechápu. Koukala jsem na net co by pomohlo a našla jsem tohle http://www.zdravotnickaprodejna.cz/pasky-na-nos-proti-chrapani-(id-O-2256569).html zkusím to koupit a uvidím.... Ale stejně si myslím,že to nepomůže, chrápe i na boku a to říkají že se nedá - ale ono se to fakt dá :( ..

  • Verousek899.11.2011 19:34

    My máme stejný problém. Můj přítel je také schopen usnout během několika vteřin a mně to trvá klidně i půl hodiny, než usnu. Nejdříve jsme měli také Adenol, měli jsme kapky, ale nepomohlo to. Teď už nemám problém usnout, i když přítel chrápe. Vyřešila jsem to tím, že jsem si zvykla. Občas pomůže zamlaskání. Ale já se do obyváku nestěhuju, ze začátku jsem se nevyspala, ale od té doby, co jsem si zvykla, tak už nemám problém usnout ani v tom nejhlasitějším chrápání :)

  • No já to mám jak ty, taky potřebuju absolutní ticho na spaní a vzbudí mě každá blbost, přítel taky chrápe a já mu v lékárně koupila ty pásky Volný dech a to pomohlo, tak vyzkoušejte a snad to zabere...Ty jo, je to děs co? nechápu jak oni můžou tak rychle usnout a začít po chvilce chrápat:-) přeju hodně štěstí a klidné spaní:-)

  • Pásky (skřipečky) na nos prý pomáhají, také to zkusím. Jinak mam stejny problem :(

  • Ahoj, chrápání se dá odstranit laserovým zákrokem, dělají to kliniky plastické a estetické chirurgie. Zákrok se provádí většinou ambulantně, při místním znecitlivění, stojí kolem 10.000 Kč a výsledky jsou prý vynikající a trvalé. Mimopražské kliniky jsou levnější. funguje to prý tak, že se laserem upraví měkké patro, které zvuk při chrápání způsobuje. Touto metodou se odstraňují i polypy a chronická rýma. Je nutné nejdřív se nechat vyšetřit a zkonzultovat to s příslušným lékařem, který tyto zákroky na příslušné klinice provádí. Po zákroku to bolí asi jako při angíně, dávají se na to alalgetika a rekonvalescence je několik dní.
    Já sama mám také problém s chrápáním - ale opačný - chrápu já a přítel nemůže spát :-). takže se na ten zákrok chystám a doufám, že se chrápání jednou pro vždy zbavím :-)

  • Zkus mu koupit zatím ústní sprej Pssst! Koupila jsem ho asi půl roku zpátky manželovi, měli jsme úplně stejný problém, stačí ho stříknout před spaním do krku nebo i v průběhu noci, když jde třeba na záchod a je to mnohem lepší a hlavně o dost tišší, už mě to ani nebudí, tak uvidíš. Ať se zadaří.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist