Přítel chodí na akce a já to nezvládám

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396730 24.12.2018 16:19

Ahojky, možná je to blbý dotaz, ale musím, s přítelem jsme spolu už přes dva roky a zažili jsme si spolu spoustu věcí. Už jsme dospělí je nám přes dvacet ale pořád jsme dost mladí tak se chci zeptat. Jsem odjakživa introvert, a přítel rád chodí na akce, nikdy mi to nevadilo, no od té doby co mě podvedl v zahraničí a přiznal se mi po 3/4 roku tak jsem mu přestala důvěřovat, navíc hodně rád chodí s kamarádem, který rád navádí na jiné holky a je mu jedno, že přítel má holku, vyloženě mu nabízí holky, a když vím, že mě podvedl když byl opilý a vymlouval se na alkohol, tak nevím co mám dělat teď, řekl mi že zítra půjdou s TÍM kamarádem někam na akci, mě tam nechce a řekl že stejně za chvíli pojedou doml, ale vím že to není pravda a bojím se nevím co mám dělat. :/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy24.12.2018 16:26

    A má vztah bez důvěry cenu, když už byl narušený nevěrou? Alkohol neomlouvá.

  • když ve vztahu přijde nevěra, tak to dost věcí změní. Pokud se ty rozhodneš odpustit, tak je potřeba vynaložit mnohem víc snahy na to, abys mu znova věřila, ale především on musí změnit své chování a hlavně to, jak se do té situace dostal, tj. omezit akce, alkohol, toho kamaráda, prostě vyhýbat se potencionálním rizikům právě proto, aby tě to nestresovalo a mohla jsi mu znova věřit. Mám totiž pocit, že je mu to úplně jedno, že tě to trápí, a je mu i jedno, jestli se to stane znovu. Nikde nepíšeš, že ho to mrzí, že se omlouvá, snaží, že slíbil že už to nikdy neudělá. Je mu to prostě jedno... A pak už nejde o to, jestli dokážeš nebo nedokážeš odpustit, jde jen o to sebrat sílu a hrdost a opustit ho, protože ti můžu zaručit, že tě takhle podvede ještě tisíckrát a ještě si z tebe bude před kámošem dělat srandu, že skáčeš jak on píská.

    PS: s podobným týpkem jsem taky chodila. Po půl roce a milionu problémů jsme byli domluveni, že další den jedeme na výlet, ráno mu volám, a on mi ospale říká, že s kámošem chlastali do rána a dali si trojku s nějakou buchtou z baru. Myslel to naprosto vážně, neomluvil se, a byl naštvanej prej co si jako myslim, však to je normální a pokud to nechápu, tak jsem divná. Dva dny jsem opravdu přemýšlela jak mu odpustit a jestli jsem opravdu divná. Po dvou dnech jsem to ukončila. Milovala jsem ho, ale to neznamená, že se nechám zničit takovým idiotem. Po čase jsem se dozvěděla (a on to potvrdil) že nevěra z jeho strany byla na denním pořádku, přestože mi celou dobu tvrdil opak a neuvěřitelně mě kontroloval, abych si s žádným chlapem ani nepsala. Rozchod v takovým případě je to nejlepší rozhodnutí, co můžeš udělat.

  • macicekkajik25.12.2018 8:48

    Pročetla jsem všechny diskuse. Holka, seber všechny síly a honem od něj pryč. S ním budeš akorát nešťastná. On si myslí, že tě má jistou a že mu doma budeš dělat domácí puťku a on si bude užívat, jak je mu libo. Pokud se máš alespoň trošku ráda, nenech si takto ubližovat. Lepší být chvilku sama, než takový sobecký blbeček. Jde vidět, že se vůbec na tebe neohlíží a středem jeho vesmíru je pouze on sám. Seber všechnu odvahu. Řekni, si mám to zapotřebí být celý život nešťastná? A když ti ještě vyčte, že jsi slabá, že nedokážeš zkousnout nevěru, tak to je opravdu vrchol. Jak odešel, tak jsi si měla zabalit věci a odstěhovat se. A hlavně se nenech přemluvit, že už to nikdy neudělá, že se změní. Lidé se nemění. Chvilku to třeba bude klapat, ale za chvilku to začne dělat zas. Držím palce, ať sebereš odvahu odejít od přítele.

  • Nie som zástancom ultimát, ale v tomto prípade by som už povedala - buď ja alebo tie tvoje párty. Nejdem ti klamať, podľa toho čo píšeš si na 99 % vyberie párty, ale ty mu týmto dáš tú tzv. poslednú šancu. Rozhodne sa nedrž niekoho, komu je očividne jedno, že ti ubližuje. Predstav si ako to bude, ak mu to budeš tolerovať. Dokedy? Ako dlho sa chceš takto trápiť? Nemyslíš, že je lepšie to ukončiť a začať sa z toho zbierať, postupne zabudnúť než takto žiť ďalšie mesiace, roky?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist