Pritel chce do ciziny, ale už jsme plánovali rodinu..

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405632 30.4.2019 8:11

Ahoj, jsme s přítelem 5 let, je nám 27. Před měsícem jsme se už bavili, že šetřime na bydleni, už jsme koukali na pozemky, a tak do 3 let třeba i potomka. No, teď přišel s tím, že na jednu stranu cítí, že se chce usadit, ale na druhou by ještě rád někam vycestovat na rok, na dva..možná dele, chce ještě poznat svět, než jak říká..se zahrabat od 6-17 hod v práci s hypotéku na krku. Já ho chápu, ale já moc do světa nejsem, mám dobrou práci a nechci někde v cizině skončit u mytí nádobí třeba a pak se vrátit a zas hledat práci a nanovo...mám taky velký strach co se zdravotnictvi týče, co když tam onenocnime nebo nějaký vážnější problém. Teď nevím jak se zachovat, přítele chápu, ale zas se mi nelíbí to jeho promenlive chování. Nejdřív ano, rodina šetřime na bydleni teď zas neví. Máte někdo zkušenost, případně odjeli byste? Ani nevím do jaké země by chtěl, klidně by prý toho procestoval víc s tím že si to ani nehledá dopredu prostě by tam přijel a hledal vše na místě, což taky moc neshledavam zodpovědne. Vubec nevim, co dal. Navíc jazykové já se anglicky domluvim, ale pritel umí méně. A že by odjel sám vubec neuvažuji, vím že bych to nezvládla sama. Díky za rady.

  • 01.05.2019 7:58:27 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 01.05.2019 7:58:07 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Čo sa teba týka, tiež by som už nešla. Presne viem, čo máš na mysli, v zahraničí som žila, pracovala v neperspektívnej oblasti, následne sa vrátila na Slovensko a tu už je moja kariéra úplne o niečom inom, nešla by som zas nižšie, mám tú skúsenosť.
    Čo sa partnera týka mi to príde, že sa zrazu len vystrašil, že toho kopec nestihol a chce to dobehnúť, nepripadá mi to ani zodpovedné, ani premyslené, a úprimne ani vážne. Na jednej strane nie som za obmedzovanie sa konvenciami, ale na strane druhej stoja priority, a stabilná práca je rozhodne väčšia priorita než bezcieľne túlanie sa po svete. Ako už bolo spomenuté, toto môžete robiť aj o 20 rokov, ale vybudovanie domova a rodiny sa o 20 rokov odložiť nedá. Budem trošku hnusná, ale na mladícke potulky mal doteraz času dosť, a keby mu na tom naozaj tak veľmi záležalo, tak tým žije a nie sa zrazu spamätá, že ešte by dačo chcel.
    Skús sa s ním pokojne porozprávať, vysvetliť, že si na také rozhodnutia nevybral vhodnú dobu. A ak by chcel odísť predsalen sám, ver, že to prežiješ, lebo to by znamenalo, že to nemá v hlave zrovnané, a taký chlap ti je na nič.

  • Tohle záleží jen na vás, měli byste to především pořádně probrat spolu, ujasnit si cíle, pro i proti. Každý je jiný a má jiné preference. Nám je oběma přes třicet a odjet do ciziny za pár let reálně plánujeme.

  • macicekkajik30.4.2019 8:48

    Ahoj, tady moc rad není. Je třeba to s partnerem pořádně probrat. Přeci jen je ti 27 a biologické hodiny ti tikají. Když se vydáte do ciziny, můžete si vydělat více peněz a našetřit více jak tady u nás a pak nemít starosti o tvou práci a rovnou založit rodinu. Ale jen tak bych do ciziny nejela, vše naplánovat. Kde budete pracovat, bydlet bych chtěla mít zajištěné. Jde vidět, že tvůj partner je dobrodruh. Proberte pro a proti, přeci jen vám není 20 let.

  • Ve tvém věku bych nejela už ani omylem, leda pak na stáří cestovat, až děti odrostou, to jde taky. Věk máš na dítě optimální. Já první měla v 31 letech a dodnes lituji, že nebylo dřív (manžel nechtěl, takže jsem čekala, až dozraje, trvalo mu to taky od těch mých cca 26-27 let). Sice si to svoje nyní roční dítěužívám, ale s věkem rostou problémy a sil ubývá. Všechno se dá stihnou, nikdo neříká, že vše se musí nutně dělat v mládí. Ba naopak, na stáří lidi neví roupy, co by dělali (hlavně ti městský), brblají v obchodech, chodí po doktorech (z nudy si vyrábí nemoci a doktroři jim další přidávají), tak proč si neužívat života v zahraničí a zapomenout chvilku na věk? Jakmile děti opustí hnízdo, manželé/partneři mají najednou plno volného času (a není nutnost hlídat vnoučata).

  • lucka1413.7.2019 20:31

    Ať už pojedete kamkoliv, hlavně vám z mojí vlastní zkušenosti doporučuji si zařídit ještě v České republice nějaké cestovní pojištění (tím spíš pokud to bude delší cesta). Sama volím většinou služby https://www.top-pojisteni.cz/cestovni-pojisteni a zatím nenastal žádný problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist