Přispívání na domácnost u přítele?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #424919 12.1.2021 14:55

Dobrý den, je mi 18 a jsem ve třetím ročníku střední školy. Při škole dělám brigádu ale za měsíc si nenasetrim víc jak 3000. S přítelem (20) jsem skoro 4 roky. Minulý rok na podzim udělal maturitu a šel pracovat ke svému otci do firmy.
Do té doby jsme se snažili navštěvovat se střídavě o víkendech. Ani jedni rodiče po nás žádné peníze nechtěli, protože jsme oba studovali. S přítelem se od jeho nástupu do práce moc vídat nemůžeme (bydlí dál). Takže většinou když s ním chci být musím přijet já k němu a jít s ním do práce. On ke mně už skoro nejezdí. Jeho matka mi teď řekla, že tam bydlím zadarmo. Já vím je to blbé, ale jsem pořád na střední škole a tolik peněz nemám. Co myslíte že mám dělat? Kolik bych měla přispívat když jsem tam skoro každý víkend?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik12.1.2021 20:46

    Je to divný přístup. Když se vaří pro dva či tři lidi, vždy se ta jedna porce navíc najde. A navíc by to spíše měli chtít po tvém příteli a ne po tobě. On si tě domů vodí, tak je to jeho starost. A když ještě pomáháš, tak už to vůbec nechápu. Je jasné, že si přítel rodiče nevybral, ale myslím si, že by se měl za tebe postavit.

  • Chápu to správně, že tam travis pouze víkendy? Vždyť to pak neznamená, že tam bydlíš a přijde mi nepředstavitelné, být na místě rodičů Tvého partnera, po Tobě chtít peníze? To je hrůza. Ale lidé jsou různí, manželovi rodiče,.když u nich bydlela manželova ex chtěli po ní také peníze, byla myslím také středoškolačka. A ještě měli problémy, že ani hodně brambor a dává si moc cukru do čaje, vždyť to přece něco stojí 8-o jako vazne, od Tebe by bylo hloupé a nepřijatelné, kdybys tam jezdila a nechala se celé víkendy živit, měla bys tam tedy něco např. vozit jako na oplátku, nejspíš alešpon v té hodnotě, co sníš... Plus nějakou milou pozornost navíc, že Tě hostí :-)

  • Kdo ti rekl abys prispivala? Primo rodice pritele? Nebo pouze pritel? Uprimne nikdy jsem za to, ze jsem u pritele neplatila. Prijde mi to divny. On si te pozval, tak snad se spolu na placeni rosicum domluvite, ne? On si vydelava. Ty si jen na brigade. Prober to s nim. Prece nedas pulku sve vyplaty jeho rodicum...

  • Jezdila jsem k přítelovo rodičům na víkendy skoro 3 roky, ke konci pak už fakt na každej víkend a nikdy po mě nic nechtěli. Přítel teda už pracoval, ale bydlel ještě u nich, já jsem byla na střední škole, takže jsem tam pak byla občas i v týdnu a šla od něj do školy, abych nemusela dojíždět. Spíš si jeho máma jednou postěžovala, že jí nepřijdu pomoct s obědem, tak jsem jí pak pomáhala nebo jsme si jen tak povídaly, ale platit po mě nikdy nechtěli. Přítel k nám teď taky jezdí na víkend, bydlíme už spolu, ale jezdím ještě k rodičům na víkendy a on občas taky. Rodiče po něm taky nic nechtějí. Přijde mi to taky zvláštní, většinou se vaří víc, aspoň u nás a porce navíc se najde vždycky.

  • Chapu, ze je tezke prispivat z maleho vydelku ale take chapu postoj rodicu. I kdyz jsem se teda nesetkala s tim ze by nekdy po me na stredni rodice pritele chteli penize na chod domacnosti, to trochu zvlastni je. To asi nebude uplne movita rodina. Pak je pochopitelne, ze zivit dalsi krk je pro ne narocnejsi, zvlast pokud treba tahnou domacnost z jednoho platu... Tyhle informace ale nepises, tak jen domyslim. Mohu se plest.
    Co se s nimi domluvit, ze bys cast prispevku odpracovala? Treba neco uvarila nebo umyla nadobi a tak... Nebo vymyslet jinou pomoc, tak aby se to nezvrhlo a nebylas tam jako sluzka.
    Mozna by jim stacilo za ty vikendy treba jen 500 na mesic? Nerikali jakou castku by si predstavovali?
    Dalsi moznosti je najit si lepe placenou brigadu, nebo treba pracovat vice hodin, abys mela vyplatu vetsi. Tu moznost nemas?
    A v nejkrajnejsim pripade me napada, aby sis nosila sve jidlo na ten vikend.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist