Přírodní kosmetika

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425844 28.9.2020 20:48

Zdravím :)

Mám dotaz ohledně přírodních olejů na pleť, zda máte někdo zkušenost s arganovým nebo s jobovým olejem na problematickou pleť, který byste spíše doporučili na akné. Děkuji moc za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, určitě nic nezkazíš ani s jedním. Upřímně já pořádně nevím, jaký je v nich rozdíl. Četla jsem si jejich popis a přijde mi, že mají snad stejné účinky :-) . Každopádně na problematickou pleť je ideální přírodní kosmetika, která ji zbytečně víc nezatíží :-) . Já užívám přírodní kosmetiku už dlouho a na pleti je to hodně znát. Při jejím výběru mi dost pomohla recenze nejlepší značky přírodní kosmetiky, kterou jsem našla na https://zivotavyziva.cz/prirodni-kosmetika/ a na základě té jsem začala používat kosmetiku Saloos a super :-) .

  • zoink28.2.2022 9:39

    Ahoj, za mě je arganový olej super, ale používám ho jen v zimě, kdy mám sušší pokožku, jinak mi přijde, že i při použití malého množství je kůže mastnější. Já vyloženě na akné používám 100% přírodní olejíček https://www.canazone.cz/ a je super, ale musí se s ním opatrně. Jinak jsem zastáncem, že je lepší používat spíše méně kosmetiky než více a pleť nezatěžovat, pravidelně čistit a sem tam jí dopřát masku.

  • Mám vyzkoušené oba dva. Dlouhodobě ale používám arganový. Dávám na noc a do rána to krásně zredukuje začervenání a pupínky. Během zimy dávám i přes den pod krém a nikdy mi to akné nezhoršilo a to ho mám celkem hodně :-)

  • Poraď se s kosmetičkou ;) Můžeš mít mastnou pleť, suchou, smíšenou. Na každou se hodí jiný přípravky, používání špatný kosmetiky by ti mohlo akorát uškodit. Na pupínky si dávám na noc tea tree olej (jenom na pupínky) a pomáhá to, jinak používám přípravky od kosmetičky a olej mezi nima není, i přes to, že mám pleť spíš suchou.

  • Ani jeden nie je zlá voľba, ale na akné sa hodí skôr z hroznových jadierok 😉

  • Já jsem měla hodně akné, zarudlé fleky na obličeji. Byl mi doporučen konopný olej, jelikož je protizánětlivý. Od dubna používám Navia/Kvítok - konopný gel na čištění, olej na den a na noc krém a už sklízím výsledky. ;)

  • Já bych se možná ještě kromě arganového oleje dívala po něčem s tea tree. Ten taky na aknózní pleť funguje skvěle. Zkus mrknout třeba sem https://kosmetikomat.cz/stitek-produktu/citliva-a-aknozni-plet/ Kupovala jsem si odtud takovou ampuli s tea tree komplexem a funguje to naprosto perfektně. Jediná nevýhoda je, že to je bohužel trochu dražší.

  • MagdaRadilka822.2. 5:29

    Spíš bych doporučila arganový olej, ale určitě nesáhneš vedle ani s jedním olejem. Hlavně si pohlídej, ať je to 100% přírodní. Já si objednávám kosmetiku z https://www.all-the-best.eu/ a od té doby se mi pleť výrazně zlepšila. Změnit musíš celou péči. Pravidelné mytí, ráno a večer vhodnými produkty je základ :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist