Příprava na přijímačky na VŠ

Otázku položila: Anonymní uživatelka #279324 29.1.2018 17:45

Ahoj holky, za rok mě čekají přijímačky na VŠ. Moc bych se chtěla dostat do Prahy na Karlovu Univerzitu - obor učitelství 1.stupně, a proto se chci začít připravovat už teď. Ústní pohovor má několik částí. Je potřeba si prostudovat odbornou pedagogicko-psychologickpu literaturu, tak po tom se mrknu asi v knihovně a něco si přečtu. Dále je potřeba předložit seznam krásné literatury pro děti, mládež a dospělé, kterou člověk zná. Toto je ale velmi široký pojem a já si nevím rady, jak se v těch všech knihách trochu zorientovat a co vybrat. Existuje jich tolik!!! Všech možných žánrů, starých i moderních titulů... Navíc kdyby to bylo jen pro děti, tak by to nebylo tak těžké, ale takhle? Neporadila by mi některá z vás, co zhruba vybrat? Byla bych vám moc vděčná!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mam vystudovanou pedagogickou v Plzni, obor CJ/De. Seznam prectene literatury pro deti jsme predkladali az u zkousky nekdy ve 3.roc. Doporucuji mit vse opravdu prectene, protoze zkousejici se ptal na nektere detaily z nahodne vybranych knih. Na seznam proste napis dilo, autora, nevim nakladatelstvi a rok vydani. To si nepamatuju, uz je to 15 let:-D

  • buccaneerka229.1.2018 19:23

    Nějaký orientační seznam dětské literatury bych mohla poslat soukromou zprávou. Mám vystudovanou češtinu pro 2. stupeň a teď jsem v 5. ročníku učitelství pro 1. stupeň, takže zkoušek z dětské literatury mám za sebou dost a myslím si, že v seznamu bys našla osvědčené tituly, které patří k té hodnotné české literatuře pro děti, a teda nezkazíš nic tím, když si z toho vybereš. Mám i seznamy klasické české z různých období, ale to jsem na 1. stupni nepotřebovala ani na zkoušce, tak myslím, že u přijímaček to bude na nic.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 641 odpovědí a 409 764 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist