Příprava k porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #311903 29.8.2020 8:21

Co u vás znamenala příprava na porod? Cvičím s aniballem, masiruju hráz, piju malinnik, jim lněné semínko, byla jsem v porodnici na informativním kurzu kde řekli ať duverujeme personálu a to je celkem vše. Co se dozvím na předporodním kurzu v centru pro nastávající maminky? Má to smysl? Dělaly jste něco víc v přípravě na porod? Všude slyším jak to nesmím zanedbat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack29.8.2020 12:50

    Já jsem po dvou porodech a zvládla jsem je bez masáže hráze, maliníku i nějakého Aniballu. Myslím, že je to tím, že jsi prvorodička, tak nevíš, do čeho jdeš a chceš být připravená na vše. Ale všechny vymoženosti světa ti budou k ničemu, pokud nebudeš psychicky v pohodě. První porod byl pro mě náročnější (logicky to bylo poprvé), ale při druhém jsem byla vnitřně napojená na miminko, v duchu jsem k němu promlouvala, ať se nebojí, že já se taky nebojím, že za chvilku už bude se mnou .. To mi hodně pomohlo. Psychika dělá hrozně moc. Nakonec to byl opravdu pohodový a dá se říct, že i rychlý porod. Takže bych se vyprdla na aniball a lněné semínko a spíš pracovala na psychice. :-) Důvěra v personál, kdy máš štěstí na vstřícnou PA, je taky strašně důležitá! Při prvním porodu jsem byla v křeči, protože jsem dostala nepříjemnou PA, při druhém naopak tu nejlepší, co jsem si mohla přát. Pokud máš strach zrovna z toho, můžeš si domluvit soukromou PA, která s tebou bude u porodu. :-) Hodně štěstí a snadný a rychlý porod! :-)

  • Danyska29.8.2020 9:56

    Já myslím,že budeš dobře připravená,ale důležité je v té poslední fázi ustát ty bolesti,mě na kurzu PA říkala prodýchávat s myšlenkou,že každou kontrakcí je miminko blíž, to mi psychicky pomohlo.Taky opravdu vydržet a "dělat " mu místo,takže co to jde,do podřepu...ale hlavně potom poslouchat PA,kdy říká tlačit a kdy ne.já si takhle-anibalem,malinikem a tím, co píšu zařídila 2 porody bez jediného stehu😉Pochopitelně záleží i na velikosti miminka.Budu držet palce!

  • Eika29.8.2020 13:56

    Já byla na předporodním kurzu, zahrnoval přípravu k porodu, pak co nás čeká v šestinedělí a ještě kurz o kojení.
    Případně, jaké věci s sebou do porodnice.

  • terryk30.8.2020 20:21

    Pila jsem akorát nárazově ten malinik, jinak nic. A světě, div se, porodila jsem dvě děti úplně normálně. Za mě je to vše jen tahání peněz z lidí, marketing, atd. Tělo samo ví nejlíp, co, kdy a jak.

  • Já myslim, že to má hlavně psychicky připravit a uklidnit ženu :).. naše PA na kurzu nás celkem úkolovala, různými cviky, polohami, doporučovala nám různou zdravou stravu, celkově byla hodně upovídaná a sdílná, takže to byl spíše takový ženský kruh podpory..hodně nás uklidňovala, povídala nám příběhy různých žen, jejich problémy a jak se to dá řešit, kdyby nás to potkalo...takže jsem pak v nemocnici s příšerným přítupem, byla celkem v klidu, měla jsem v hlavě pořád její věty a rady... šlo hlavně o to, že nás nastavila na to, že je to vše v hlavě a že se nesmíme vzdát a máme to tělo mít pod kontrolou - nikdo jiný to neudělá lépe :)

  • Myslím že budeš připravena skvěle :) myslím tím aniball a malinik a semínko. Za mě je aniball skvělý. Jinak samozřejmě na to co tě tam opravdu čeká že úplně připravit nedá. Věř sobě a miminku že to zvládnete, v danou chvíli poslouchej své tělo a své potřeby a bude to dobré :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist